Sommerhus, soverom og Pizza Margherita

Jeg liker sommerhuset mitt så godt. Tror det må være en av de beste plassene på jorden. Nå er også soverommet “ferdig”. Ja, det er jo ikke helt ferdig da, men vi har malt og lagt gulv og ikke minst fått opp senga, nattbordene og kommoden. Jeg tror vi har fått til “50-tall stilen” som vi gikk for. Fargene er litt både litt reto- og litt sommerhusaktig, de gamle soveromsmøblene synes jeg forsterker innrykket av den tiden da svigerfar bygget huset – altså på tidlig 50-tall. Uansett, jeg synes at det ble skikkelig fint!

Når datteren, men vennegjengen hennes har vært der ute og kost seg, skal vi henge opp litt bilder og de siste gardinene. For er det ikke typisk – vi kjøper gardinoppheng og tror det er to hver pakke, og så er det bare en! Jeg svar litt usikker på gardinvalget mitt, men jeg synes gardinene livet opp det blå rommet. Nå gleder jeg meg til å slappe av litt før vi kaster oss over neste rom.

Dette er oppskriften på Pizza Margherita, eller pizza med tomat saus og ost. Enkelt, men utrolig godt! Oppskriften gir to tynne sprø bunner, som er ca. 30 cm i diameter. Perfekt for 2 til 3 personer. Nå tar det jo litt tid å lage pizza, men du kan lage deigen til pizzabunnen på forhånden og la den heve i kjøleskapet, og ta den ut når du kommer hjem fra jobb. Da er det bare å lage sausen, og kjevle ut bunnene mens ovnen blir varm. Kjapt og greit, og hvem blir vel ikke lykkelig av pizza på en mandag!

Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
2 – 3 120 + 30 min Middels

Ingredienser:

Pizzabunn (to bunner à 30 cm)

1 ss Sukker
2 ts Tørrgjær
2 dl Vann (ca 36 grader)
450 g Hvetemel
½ ts Salt
3 ss Olje (oliven)

Ingredienser – Fyll & topping

1 bx Tomater (hermetiske)
2 fedd Hvitløk (finhakket)
1 ss Olivenolje
  Basilikum (blader)
2 Mozzarella (skivet)
1 ss Olivenolje (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble (ca 5 min)
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr og ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)
4 Lag tomatsaus:
– Bland sammen tomater, hvitløk og olje
Du kan også tilsette litt hakket basilikum
– Kok opp, og la koke i ca 3-5 min.
5 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Del den i to emner
– Kjevle ut hver av emnene til en rund pizza på
ca 30 cm i diameter
6 Fordel tomatsausen utover pizzaene
7 Skjær mozzarellaene i skiver, og
– Fordel den utover pizzaen
8 Legg på basilikumblader, og
– Drypp litt olje over
9 Stek pizzaen midt i ovnen,
– 240 grader
– 10-15 min.
Pizza Margherita Ingredienser - Fyll 1 bx Tomater (hermetiske) 2 fedd Hvitløk (finhakket) 1 ss Olivenolje Basilikum (blader) 2 Mozzarella (skivet) 1 ss Olivenolje (valgfritt)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s