Tikka-masala Tofu med ris, er en rett med Tofu. Ja, det sier seg selv. Det er ikke ofte jeg lager mat med tofu. Grunnen til det er at jeg ikke synes at tofuen smaker noe i seg selv. Den trenger derfor litt sterke smaker for å komme til sin rett.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 3 – 4 | 15 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 250 g | Tofu (fast, avrent) |
| 2 ss | Olje (nøytral) |
| ¼ | Purreløk |
| 1 | Paprika |
| 2 | Gulerøtter |
| 1 | Løk (rød) |
| 1 ts | Tikka-masala pulver |
| 2 ts | Soyasaus |
| 1 ss | Søt chilisaus |
| 1 ss | Vann |
| Koriander, Lime | |
| Ris |
Slik gjør du:
| 1 Rens grønnsakene -Skjær grønnsaker i små biter – Skjær tofuen i kvadrater |
| 2 Varm 1 ss olje i wokken |
| 3 Tilsett Tofuen, og – Rør hele tiden – Stek i 2-3 minutter (til lys brun) – Renn av på kjøkkenpapir |
| 4 Ha resten av oljen i wokken – Tilsett grønnsakene – Rør hele tiden – Stek i 2-3 minutter |
| 5 lag sausen: – Bland sammen Tikka-masala, ingefær, chilisaus og vann – Tilsett sausen til grønnsakene – Rør til alt er godt blandet inn i sausen |
| 6 Serveres med ris, og dryss over med koriander |

