Nå er det sesong for grønnsaker, som kan brukes til gode og sunne middager. Sommerkjøttkaker er et fin og lettere alternativ til vanlige kjøttkaker, og de smaker utrolig godt. Kjøttkakene kan spises som en selvstendig rett eller med en god salat. Aller best smaker kanskje med litt rømme på.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 2-3 | 1t 30 min | Enkel, men krever tid |
Ingredienser:
| 200 gr | Kjøttdeig |
| ¼ | Kålhode (middels stort) |
| 1-2 | Gulrøtter |
| 1 | Løk (liten) |
| 1 bunt | Persille |
| 1 bx | Rømme (lett) eller creme fraiche |
| 3 ss | Ketchup eller tomatpure |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 1 ts | Tørket dill |
| 1 ts | Svart pepper |
| 1 ts | Hvitløkspulver |
| 1 ts | Buljongpulver eller 1 buljongterning |
Slik gjør du:
| 1. Sett stekeovnen på 180 grader – Skrell gulrøtter, rens løk, og – Skyll kål og persille |
| 2. Kutt kål i små biter og kna den, – Hakk løken og – Grovrasp gulrøttene |
| 3. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker, persille og krydder – Kna det sammen |
| 4. Form kjøttkaker, og – Legg dem i ei ildfast form – Stekes i 15 min. slik at de holder formen |



| 5. Lag buljong av buljongpulver, og 3 dl vann |
| 6. Bland sammen: – Rømme (men spar litt til servering) – Ketchup, og – Buljong |
| 7. Ta ut formen med kjøttkaker fra ovnen (når de har stekt i 15 min), og – Hell sausen over kjøttkakene |

| 8. Stek videre i 40 minutter (180 grader) |
| 9. Kjøttkaker serveres med rømme, og en frisk grønn salat |

