Fra Svetlanas krok; Sommerkjøttkaker

Nå er det sesong for grønnsaker, som kan brukes til gode og sunne middager. Sommerkjøttkaker er et fin og lettere alternativ til vanlige kjøttkaker, og de smaker utrolig godt.  Kjøttkakene kan spises som en selvstendig rett eller med en god salat. Aller best smaker kanskje med litt rømme på. 

Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2-3   1t 30 min Enkel, men krever tid 

Ingredienser:

200 gr Kjøttdeig
¼  Kålhode (middels stort)
1-2  Gulrøtter
1 Løk (liten)
1 bunt Persille
1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 
3 ss  Ketchup eller tomatpure
1 ts Paprikapulver
1 ts Tørket dill
1 ts Svart pepper
1 ts Hvitløkspulver
1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning


Slik gjør du:

1. Sett stekeovnen på 180 grader
– Skrell gulrøtter, rens løk, og
– Skyll kål og persille
2. Kutt kål i små biter og kna den, –
Hakk løken og
– Grovrasp gulrøttene
3. Bland sammen kjøttdeig, grønnsaker, persille og krydder
– Kna det sammen
4. Form kjøttkaker, og
– Legg dem i ei ildfast form
– Stekes i 15 min. slik at de holder formen
5. Lag buljong av buljongpulver, og 3 dl vann
6. Bland sammen:
– Rømme (men spar litt til servering)
– Ketchup, og
– Buljong
7. Ta ut formen med kjøttkaker fra ovnen
(når de har stekt i 15 min), og
– Hell sausen over kjøttkakene
Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning
8. Stek videre i 40 minutter (180 grader) 
9. Kjøttkaker serveres med rømme, og
en frisk grønn salat
Sommerkjøttkaker Ingredienser: 200 gr Kjøttdeig ¼ Kålhode (middels stort) 1-2 Gulrøtter 1 Løk (liten) 1 bunt Persille 1 bx Rømme (lett) eller creme fraiche 3 ss Ketchup eller tomatpure 1 ts Paprikapulver 1 ts Tørket dill 1 ts Svart pepper 1 ts Hvitløkspulver 1 ts Buljongpulver eller 1 buljongterning

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s