En bedre temperert Heidi på søndagsmarked, og Tacotema med Tomatsalsa

Etter den lange og anstrengende lørdagen, ble det boarding til slutt. Ja, til slutt og til slutt – flyet tok av bare en knapp time senere enn planlagt, så det var i grunnen ikke så ille. Det beste med alt, var at de var aircondition på flyet! Jeg ble nesten litt redd for at det ville bli litt for kaldt, så jeg fant frem jakka jeg hadde i sekken. Det var deilig, endelig å bli avkjølt. Resten av turen gikk knirkefritt: Flyet landet, taxien ventet, vel fremme fikk jeg suppe og medfølelse da jeg fortalte om reisens strabaser, og om den “overopphetede Heidi”. Alt gikk helt utmerket.

For å hoppe rett til oppskriften på Tomatsalsa, TRYKK HER

Selv om jeg ikke var i seng før 03.30, så var det i går (søndag) tid for marked, og jeg gledet meg skikkelig til Søndagsmarkedet eller det engelske markedet, alt etter hvem du snakker med. Det er kanskje det markedet jeg liker aller best av alle markeder her i Torrevieja. Det er så hyggelig å bare rusle rundt å se på hva de har. Men selvfølgelig handler jeg – antagelig (mye) mer enn jeg burde. Likevel havnet vi ganske raskt på en av de mange kafeene på markedet – hvor vi satt i skyggen med en liten bris, drakk brus og bare så på folket som gikk forbi. Fantastisk! Om jeg savner oppussingen av sommerhuset? Ja, du kan jo spørre!

Tomatsala (for de late)

Dette er en veldig enkel salsa – trenger ingen koking, grilling eller blending. Du bare hakker ingrediensene. presser over lime og strør over salt, og da er den klar til servering. Det eneste en bør være nøye med er å velge gode tomater. Salsaen er nydelig til tacos, eller bare som dipp til maischips. Den er også god sammen med frokostegg eller som tilbehør til middag.

Tomatsalsa Ingredienser 4 Tomater (hakket) ½ Løk (finhakket) 1 Jalapeño chili (finhakket) ½ dl Limesaft (nypresset) 2 ss Koriander (finakket) 2 ts Salt (Maldon)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   15 min. Enkel

Ingredienser:

4 Tomater (hakket)
½ Løk (finhakket)
1 Jalapeño chili (finhakket)
½ dl Limesaft (nypresset)
2 ss Koriander (finakket)
2 ts Salt (Maldon)
Tomatsalsa Ingredienser 4 Tomater (hakket) ½ Løk (finhakket) 1 Jalapeño chili (finhakket) ½ dl Limesaft (nypresset) 2 ss Koriander (finakket) 2 ts Salt (Maldon)

Slik gjør du:

1 Rens chilien for frø
2 Fin hakk:
– Tomater
– Løk
– Chili
– Koriander
3 Ha grønnsakene i en bolle
4 Press over limesaft
5 Strø over salt
6 Rør forsiktig rundt
7 La den stå ca. 15 før servering
Tomatsalsa Ingredienser 4 Tomater (hakket) ½ Løk (finhakket) 1 Jalapeño chili (finhakket) ½ dl Limesaft (nypresset) 2 ss Koriander (finakket) 2 ts Salt (Maldon)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s