Jeg var litt usikker på om jeg skulle bruke et helt blogginnlegg på majones. Men jeg kom frem til at siden hjemmelaget majones er sååå er mye, mye bedre enn ferdigkjøpt, hadde den egentlig fortjent to innlegg! Jeg bruker mye majones, spesielt i annen matlaging. Dere som har fulgt bloggen en stund har sikkert lagt merke til det. Hvis du har romtempererte egg og en stavmikser, er det gjort på under 2 minutter. SÅ, hva majones med grillpartyet å gjør? Tja, hvis du følger med de nærmeste dagene så får du se.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 – 6 | 5 min | Enkel |
Ingredienser:
| 1 | Egg |
| 1 ts | Sennep |
| 1 ts | Salt |
| 1 ts | Sukker |
| 1 ts | Sitronsaft (presset) |
| 2 dl | Rapsolje |
| 0,2 dl | Olivenolje |
| Eventuelt smak til med pepper og mer salt |
Slik gjør du:
| Ha egg, sennep, salt, sukker, sitronsaft i en smal sylinder (som passer til stavmikseren |
| Tilsett oljen |
| Sett i stavmikseren (helt ned til bunnen) |
| Slå på stavmikseren, og trekk den forsiktig oppover, når du når toppen kjør den raskt ned og så raskt opp igjen |
| Ha majonesen i ei skål og server! |

