Halloween – Edderkoppkjekser

For mange år siden så jeg bilder av sjokoladekjeks som var utformet som Edderkopper. Jeg er nesten helt sikker på at det var på Tine.no. Siden den gang har edderkoppkjekser med på hver eneste Halloween hjemme hos meg. Vi bruker ikke den samme oppskriften hvert år, hverken til kjeks eller til fyll – Men edderkoppene er med! De hører liksom til til Halloween. Siden Det er Halloween i morgen så, ligger det ikke bare en oppskrift på edderkopper på bloggen i dag ,men to!

HAPPY, Hallo – Hallo -Ween.

Edderkoppkjeks II  Ingredienser:  225 g	Smør (smeltet og avkjølt) 150 g	Sukker 1 ts	Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g	Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1	Egg 200 g	Hvetemel 100 g	Kakao 1 ts	Salt ½ ts	Bakepulver  Fyll: 100 g	Smør (mykt) 4 dl	Melis 1 ss	Melk 1 ts	Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd	Salt

Edderkoppkjeks II

Dette er en kjempegod oppskrift på Edderkoppkjekser. Enkel, fordi det ikke er noen kjevling. Ulempen er at det er vanskelig å få dem helt runde. Men NAM.

Edderkoppkjeks II Ingredienser: 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Ingredienser:

225 g Smør (smeltet og avkjølt)
150 g Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt)
1 Egg
200 g Hvetemel
100 g Kakao
1 ts Salt
½ ts Bakepulver

Fyll:

100 g Smør (mykt)
4 dl Melis
1 ss Melk
2 ts Vaniljesukker
1 knivsodd Salt

Pynt:

Lakrissnører
Nonstopp

TIPS! Hvis du ikke har tid eller lyst til å bake kjeksene selv kan du godt kjøpe fylte sjokoladekjekser, lakrissnører og nonstopp. Så er det bare å klippe snørene i passe lengde, og dytte dem inn i kjeksfyllet, og montere Nonstopp- øyne med melis

Slik gjør du:

1 Smelt sjokoladen over vannbad
– Smelt og avkjøl smøret
2 Rør smør og sukker mykt,
– Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade
– Tilsett egget, og
-Rør til alt er godt blandet
3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver,
– Bland melblandingen inn i smørblandingen
(Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen)
– La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time
4 Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie
– Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm)
– Plasser pølsa i enden av plasten, og
– Rull plasten godt rundt pølsa.
– Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast
(pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter)
5 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom  
7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller
Til kjeksen er fast å ta på
– Avkjøles på stekebrettet
8 Lag fyllet:
– Rør smøret i mikseren i ½ min.
Til det er helt mykt
– Tilsett melisen og vaniljen, og
– Rør til blandingen er luftig og myk
9 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks,
– Legg en annen kjeks over,
(bunnen ned)
– Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene
– Gjenta til alle kjeksene er fylt
Edderkoppkjeks II Ingredienser: 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Edderkoppkjeks I:

Edderkoppkjeks Ingredienser 50 g Margarin 100 g Kokesjokolade (mørk) 2 ss Kaffe (sterk, utblandet) 3 ss Sirup (lys) 1 Egg 2½ dl Hvetemel 2½ dl Melis 5 ss Kakao 1½ ts Bakepulver ¼ ts Salt

Ingredienser:

50 g Margarin
100 g Kokesjokolade (mørk)
2 ss Kaffe (sterk, utblandet)
3 ss Sirup (lys)
1 Egg
2½ dl Hvetemel
2½ dl Melis
5 ss Kakao
1½ ts Bakepulver

Du kan fylle kakene med det du vil. Jeg bruker å fylle mine med sjokoladekrem eller ostekrem. Men du står selvfølgelig fritt til å fylle dem slik du selv vil.

Forslag til fyll mellom kjeksene:

Fyll 1: Sjokoladekrem

4 ss Smør
300 g Melis
1 ss  Kakao
1 ts Vaniljesukker
3 ss Kaffe (sterk)

Fyll 2: Ostekrem

250 g Kremost (naturell)
5 dl Melis
1 ss Sitronsaft
1 Sitron (revet skall)
2 dl Kremfløte

Pynt (føtter og øyne)

1 pakke Jordbærlisser  eller lakrislisser
Marsipan
Svart konditorfarge

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 °C.
2 Ha smør, kaffe og sirup i en kasserolle
– Brekk sjokoladen i biter, og
– ha den i kaffeblandingen
– Settes på middelsvarme, til alt er smeltet,
– Ta av varmen, og
– La den stå noen minutter til avkjøling
– Pisk så inn egget
3 Ha mel, melis, kakao og bakepulver i en bolle
– Tilsett sjokoladeblandingen, og
– Pisk til en jevn og tykk røre
– Pakk deigen inn i plast og
– Legg den kjøleskapet i 30-60 min.
4 Trill små kuler, ca. 3 cm i diameter, og
– Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett,
La det være god pass mellom kulene, siden de blir større under stekingen
– Trykk kulene litt ned
5 Stekes i 10-12 min., og
– Avkjøles helt på rist
6 Lag fyllet enten sjokoladekrem eller ostekrem:

SJOKOLADEKREM lages slik:
– Rør smør, vaniljesukker og melis hvit og luftig
– Tilsett kakaopulver og kaffe, og
– Rør godt sammen

OSTEKREM lages slik:
– Pisk romtemperert kremost, melis, og sitronsaft luftig.
– Stivpisk kremfløten, og
– Vend den inn i kremosten
7 Montering :
– Fordel litt fyll på stekeflaten på en kjeks,
(dvs. på den flateste siden)
– Del lakrissnørene i to, og
– Legg lakrissnører over fyllet
– Fordel litt mer fyll over snørene
– Legg en ny kjeks på toppen, med stekeflaten ned
– Lag øyne av marsipan

Edderkoppkjeks II Ingredienser: 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s