Oppskrifter til Halloween

Siden Halloween er rett rundt hjørnet, har jeg samlet de Halloween oppskriftene jeg har lagt ut så langt – til inspirasjon og ren Halloween – glede!

  • Aspargessuppe Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl Melk ½ dl Fløte Salt, pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Lunsjfavoritt – Aspargessuppe

    20. januar 2021 by

    I dag ble det hjemmelaget aspargessuppe til lunsj. Det er så enkelt å tilberede, og ganske raskt. Det har ikke stort lengre enn en posesuppe, men det er bare såååå mye bedre. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3 20 min Enkel Ingredienser: 1 bunt Asparges 5 dl Grønnsakkraft (Evnt. buljong + vann) 2 ss Hvetemel ½ dl… Les mer

  • Frokoststabel med mais, sopp og egg Ingredienser: 4 Sjampinjonger (store) 4 Tomater (store, modne) Olivenolje 150 g Maiskorn 200 g Ost (hvit, revet) 2 Vårløk (hakket) 2 ss Persille (fersk, hakket) 2 ss Hvetemel 1 ts Salt Salt, pepper 6 Egg 2 ts Eddik https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Lunsjfavoritt – maiskake, tomat, sjampinjong og posjert egg

    19. januar 2021 by

    Korona og hjemmekontor betyr at vi alle er mye hjemme. Noe av det beste er vi kan gjøre noe spesielt ut av lunsjen og spise noe ekstra godt sammen. I dag blir det en stabel bestående av en maiskake toppet med tomater, sjampinjong og posjert egg. Sunt og ikke minst veldig godt. Retten passer både… Les mer

  • Tortilla med paprika Ingredienser: 1 fedd Hvitløk (presset) 4 Vårløk (finhakket) 2 Paprika (1 grønn og 1 rød) 175 g Poteter (kokte) 5 Egg 1 dl Crème fraîche 175 g Roncal – spansk (eller cheddar/parmsan) Salt og pepper Salat (valgfritt) https://heidisboble.no/

    Kjøttfrimandag – Tortilla med paprika

    18. januar 2021 by

    Strengt tatt er vel dette en tapas rett. Men den passer også godt til lunsj eller en lett middag. Gjerne sammen med en grønn salat og noe godt brød. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4-8 50 – 60 min. Enkel Ingredienser: 1 fedd Hvitløk (presset) 4 Vårløk (finhakket) 2 Paprika (1 grønn og 1 rød) 175 g… Les mer

  • Kebab Ingredienser: 400 g Svinekjøtt (strimlet) ½ Salat ½ Agurk 2 Tomat Marinade: 2 ts Spisskummen 2 ts Koriander 1 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 klype Kajennepepper 1 klype Nellik 1 klype Allehånde 1 klype Kanel 2 fedd Hvitløk ½ ts Salt ¼ ts Pepper 2 ss Olje (oliven) 1-2 ss Sitronsaft Hvitløks-dressing ½ - 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Lørdagskos med en svinaktig god Kebab

    16. januar 2021 by

    Dette er en svinaktig god Kebab – den er laget med svinekjøtt, og servert med enkelt tilbehør . Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3- 4   Middels Ingredienser: 400 g Svinekjøtt (strimlet) ½ Salat ½ Agurk 2 Tomat Marinade: 2 ts Spisskummen 2 ts Koriander 1 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 klype Kajennepepper 1 klype Nellik… Les mer

  • Enkel eplekake med melis og nøtter Ingredienser: 120 g Margarin 120 g Sukker (brunt) 60 g Sukker (hvit) 2 Egg (store) 1 dl Melk 200 g Hvetemel 1 ts Natron 1 ts Kanel ¼ ts Muskatnøtt 4 dl Epler (raspet eller finhakket) Topping: Melis Sitron Kremost Nøtter (ristet og hakket) https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Fredagskos med enkel eplekake

    15. januar 2021 by

    Eplekake er en av en av mine favoritter – men da skal det være skikkelig med epler i muffinsene. Denne eplekaken har jeg laget som en formkake, med raspede epler. Den er toppet med melis og ristede nøtter. – Nøttene er rester fra jula. epler og nøtter passer godt sammen, og da var det en… Les mer

  • Hvitløks-dressing med dill ½ - 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Tilbehør – Hvitløksdressing med dill

    14. januar 2021 by

    Dette er godt som tilbehør til for eksempel indiske retter eller retter fra Midtøsten slik som blant annet kebab. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3- 4  10 min. Enkel Ingredienser: 1½ – 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill  (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk Slik gjør du: 1 Legg kjøkkenpapir i en sil,… Les mer

  • Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Tilbehør – Yoghurtlefser

    13. januar 2021 by

    Dette er gode lefser som er laget på yoghurt. Passer godt til til for eksempel indiske retter eller retter fra Midtøsten slik som blant annet kebab. 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt Slik gjør du: 1 Bland yoghurt og det meste av melet og salt i en bakebolle og– Elt sammen… Les mer

  • Knekkebrød med polenta Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør 2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel https://heidisboble.no/ @heidisboble

    I dag baker jeg små møre «knekkebrød» med valmuefrø

    12. januar 2021 by

    Møre hveteknekkebrød – med polenta. NAM! Godt som tilbehør til supper, salater og ikke minst osteretter. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 15  3 timer  Enkel Ingredienser: 25 g Gjær 75 g Smør   2 ½ dl Melk 1 ts Salt 1 ss Sukker 1 dl Polenta 2 ts Hornsalt Ca 6 dl Hvetemel Valmuefrø Slik gjør… Les mer

  • Frisk Asia inspirert nudelsalat Ingredienser: 350 g Glassnudler 2 Gulerøtter (finstrimlet) 2 Agurker (utkjernet og finstrimlet) 4 Vårløk (kuttet) 3 ½ dl bønnespirer ¾ dl Koriander (hakket) Dressing: 1 dl Fiskesaus 1 dl Riseddik 3 ss Sukker 2 fedd Hvitløk (presset) ¼ ss Hakket chili Lime https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Kjøttfrimandag med Frisk Asia- inspirert nudelsalat

    11. januar 2021 by

    Frisk Asia inspirert nudelsalat god som lunsj- eller middagssalat, men passer også godt som tilbehør til asiatisk mat. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4  15 – 20 min  Enkel Ingredienser: 350 g Glassnudler 2 Gulerøtter (finstrimlet) 2 Agurker (utkjernet og finstrimlet) 4 Vårløk (kuttet) 3 ½ dl bønnespirer ¾ dl Koriander (hakket) Dressing: 1 dl Fiskesaus 1… Les mer

Vis alle innlegg