Oppskrifter til Halloween

Siden Halloween er rett rundt hjørnet, har jeg samlet de Halloween oppskriftene jeg har lagt ut så langt – til inspirasjon og ren Halloween – glede!

  • Pretzel (myke) Ingredienser: 2 ½ ts Tørrgjær 1 ¼ dl Vann (varmt ca. 38-45 grader) 1 ss Sirup (mørk) 450 g Hvetemel 1,2 dl Øl (pilsner) 2 ss Smør (romtemperert) 2 ts Salt 0,6 dl Natron 1 Eggeplomme 1 ss Vann (kaldt) Salt (flak eller korn) https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Oktobermåned, oktoberøl og Pretzel – naturligvis

    19. Oct 2021 by

    Siden jeg skulle til Spania, og går glipp av alle oktoberfestligheter, måtte vi bare bake pretzel før jeg dro. Pretzel er noe av det beste jeg vet men jeg baker det bare en gang i året. Kanskje vi burde ha bakt dem oftere. Uansett, pretzel og øl hører til og da blir det selvfølgelig tysk… Read more

  • Kirsebærgele Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær - sure (10 dl) 7 dl Vann 1 dl Sukker 8 pl Gelatin https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Kirsebærgele med krem er skikkelig godt til dessert

    19. Oct 2021 by

    Før jeg dro til Spania, laget jeg blant annet hjemmelaget kirsebærgele. Der er en fantastisk dessert. Ikke bare smaker den godt – men den er også en opplevelse for øyet, med sin flotte rubinrøde farge. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 8 20 min + tid til å stivne Enkel Ingredienser: Ca 600 g Kirsebær – sure (10… Read more

  • Tørket persille Ved å tørke persillen har jeg persille hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille. I al hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men så er jeg nok mer enn gjennomsnittlig glad i persille da. Jeg bruker å så persille ute i en blomsterkasse på våren, og høste gjennom sommeren. https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Tørket persille som er kjekt å ha ut over vinteren

    18. Oct 2021 by

    Ved å tørke persillen kan den brukes hele vinteren. Ja, det kommer selvfølgelig an på hvor mye du tørker da, og hvor mye du bruker. Jeg bruker mye persille.  I alt hvor jeg kan tilsette persille, tilsetter jeg persille. Det er godt i gryteretter, sauser, pastasauser, supper, brød mm. Ja, i det meste – men… Read more

  • Beck, Zoë (2021) «Paradisbyen», Olivia OG Boller med mandelfyll og vaniljekrem Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 3 ½ timer Enkel Ingredienser 20 g Havregryn 5 ½ dl Vann 1 pakke Gjær 1 dl Olje (raps) 200 g Sukker 5 g Gjær 20 g Kardemomme 1 kg Hvetemel Vaniljekrem: 5 dl Melk 1 Egg 40 g Smør 100 g Sukker 1 ss Vaniljesukker 35 g Maisenna Mandelfyll: 190 g Mandler 115 g Melis 80 g Smør Pensling: 1 Egg (sammenvispet) Mandler (hakket) - valgfritt https://heidisboble.no/ @heidisboble

    «Paradisbyen» av Zoë Beck, og boller med mandelfyll

    17. Oct 2021 by

    For ikke så lenge siden fik jeg tilsendt «Paradisbyen», som er skrevet av den tyske forfatteren Zoë Beck, fra Olivia forlag. Jeg har ikke lest noe av Beck tidligere, men jeg vet at hun fikk German Crime fiction Prize for denne boka og at den ble kåret til Tysklands beste krim i 2020. I tillegg… Read more

  • Squash- lasagne Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1 Gulrot 1 stilk Stangselleri 1 fedd Hvitløk ½ Chili (rød – uten frø) eller (kajennepepper) 350 g Kjøttdeig 50 g Bacon (kan sløyfes) 2 bx Hermetiske tomater 1 dl Vann (eller hvitvin) 1-2 Buljongterninger ½ - 1 ts Sukker Bladpersille (hakket) Salt og Pepper Ostesaus: 3 ss Hvetemel 4-5 dl Melk 1 ts Salt ½ ts Pepper 100-200 g Ost (revet) https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Dagens middag – squash-lasagne

    15. Oct 2021 by

      I denne squash- lasagnen (Lasagne alle zucchine) bruker jeg squash- skiver istedenfor pastaplater. Selve lasagnen blir kanskje litt bløt, men ufattelig god. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4   Middels Ingredienser: Ca 600 g Squash (ca 24 i skiver) 2 ts Olje (oliven) ½ ts Salt ¼ ts Pepper Kjøttsaus: 2 ss Oliven olje 1 Løk 1… Read more

  • Gode baguetter Ingredienser: Fordeig: 1250 g Hvetemel 9 dl Vann Tilsettes: 30 g Salt 15 g Gjær https://heidisboble.no/ @heidisboble

    I dag baker jeg gode baguetter

    14. Oct 2021 by

    Dette er oppskriften på skikkelig gode baguetter. Men det tar litt tid å bake dem. Det er ikke så mye arbeid, men det skal hviles, og heves og tiden går. Noen ganger synes jeg det er verdt det Men for det meste baker jeg faktisk andre typer baguetter som også er veldig gode. Porsjoner Tid… Read more

  • Egon i tårnet Otto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Bursdagsfeiring hos EGON i tårnet

    14. Oct 2021 by

    EGON i tårnetOtto Nielsens veg 4, 7052 Trondheim 10. OKTOBER 2021 På søndag kl 15.30 ankom vi ni personer til Egon i Tårnet for å spise middag og feire bursdag. Det var en regnfull og grå søndag, og det var stedvis lavt skydekke. Vi ankom i 3 biler, og alle hadde vi problem med å… Read more

  • Minibrød med havregryn Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt 4 dl Havregryn Ca 800 g Hvetemel (ca 13 dl) https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Frokostfavoritt – Havretrekanter

    13. Oct 2021 by

    Disse minibrødene eller havretrekantene er enkle å lage. De krever nesten ingen elting eller utrulling. De er gode til frokost- eller lunsj. Og de er populære å ha med i matpakken. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 20 2 timer Enkel Ingredienser: 1 pk Gjær 6 dl Vann 2 ts Sukker 2 ss Olivenolje 2 ½ ts Salt… Read more

  • Paella – Paella de pescado Ingredienser: 600 g Ris 2 Tomater 1 Løk (hakket) 1 Paprika (grønn) 300 g Hvit fisk (uten ben) ½ pk Paella krydder (salt og safran) 6 ss Oliven olje 2 l Fiskekraft Salt ¼- ½ ts Safran Kraft: 2 ½ l Vann (kaldt) 1 kg Fisk (ben, skinn, hode mm) 1 Løk 1 Potet 1 Laubærblad 3 fedd Hvitløk ½ Chili (valgfritt) Salt ¼- ½ ts Safran Pynt (valgfritt): Scampi / reker Blåskjell https://heidisboble.no/ @heidisboble

    Vi feirer Spanias nasjonaldag med Paella de pescado

    12. Oct 2021 by

    I dag 12 oktober er det Spanias nasjonaldag, “Día de la Hispanidad”. Dagen blir feiret til minne om Christoffer Columbus som oppdaget Amerika i 1492. Siden jeg savner Spania, og skal endelig reise nedover den 16, passer det bra å feire dagen og lade opp til Spaniabesøk med Paella. I dag blir det med fisk eller Paella… Read more

View all posts