Oppskrifter til Halloween

Siden Halloween er rett rundt hjørnet, har jeg samlet de Halloween oppskriftene jeg har lagt ut så langt – til inspirasjon og ren Halloween – glede!

  • Tilslørte pannekaker Ingredienser: 2–3 ss Smør 3-4 ss Sukker 1 dl Strøbrød 1 ts Kanel 2 dl Eplemos (oppskriften på eplemos, TRYKK HER) 3 dl Fløte Pannekaker: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør

    Epledessert – Tilslørte pannekaker

    21. oktober 2020 by

    Når man først har laget eplemos – er det ingen sak å lage tilslørte pannekaker. Verdens enkleste dessert! Og så er det bare så godt da … Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4-6  10 min. + tid til å lage eplemos Enkel Ingredienser: 1 ss Smør 1 ss Sukker 2 ss Strøbrød 1 klype Kanel 3 dl… Les mer

  • Formloff (mormors) Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad 2 brød 3 timer Enkel Ingredienser 50 g Smør (smeltet) 7 dl Melk (lunken) 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) 1 ts Sukker ½ ts Salt 2 ss Fløte (til pensling)

    I dag baker jeg loff med valmuefrø

    20. oktober 2020 by

    Denne loffen passer utrolig godt som tilbehør til pasta, gryter, supper mm. og ikke minst til frokost eller lunsj med pålegg på. Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad 2 brød 3 timer Enkel Ingredienser: 50 g Smør (smeltet) 7 dl Melk (lunken) 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) 1 ts Sukker  ½ ts… Les mer

  • Aronwitch, Ben (2011) «Rivers of London», Gollancz og Vognhjul kjeks Ingredienser: 125 g Smør 150 g Sukker 1 Egg 200 g Hvetemel Rød konditorfarge

    Ben Aronwitch «Rivers of London», og Vognhjul-kjeks

    18. oktober 2020 by

     I det siste har jeg lest Ben Aaronovitchs «Rivers of London». Jeg hadde skikkelig lyst til å lese en fantasy-bok nå, og fikk anbefalt denne som er en moderne, urban fantasy-bok. Aaronovitch er en engelsk forfatter født i 1964, som blant annet har skrevet for TV- serien Dr. Who. Utover dette vet jeg ikke så… Les mer

  • Hermetiske plommer Ingredienser: Plommer Sukkerlake: 10 dl Vann 700 g Sukker ½ ts Askorbinsyre Valgfritt: Epleskiver

    Høstetid – Hermetiserte plommer

    16. oktober 2020 by

    Hermetiske plommer er verdens beste dessert – særlig sammen med en kremklatt. Ingredienser:   Plommer Sukkerlake: 10 dl Vann 700 g Sukker ½ ts Askorbinsyre Valgfritt:   Epleskiver Slik gjør du: 1 Kok sukkerlake av vann og sukker – Avkjøl laken – Tilsett Askorbinsyre – Bland godt 2 Vask glassene du skal bruke – Kok… Les mer

  • Plommesyltetøy Ingredienser: 1 kg Plommer ½ dl Vann 2 Sukker ca. 1 ts Syltepulver (Tørsleffs) - valgfritt

    Høstetid – plommesyltetøy

    15. oktober 2020 by

    Plommesyltetøy er muligens en av de beste syltetøyene. Ja, det er litt vanskelig å si med sikkerhet for det finnes jo så mange gode varianter. Men jeg tror at plommesyltetøy ligger veldig høyt oppe på favorittlista. Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på plommesyltetøy – trykk HER Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca 1 ½ l… Les mer

  • Plommepai Ingredienser: Paibunn og - lokk: 300 g Hvetemel 180 g Margarin 1 ss Sukker 3-4 ss Vann (iskaldt) 1 Egg (sammenvispet) ½ ss Sukker Paifyllet: 1 kg Plommer (i biter) 2 ½ dl Sukker 1 dl Hvetemel 2 ts Kanel (malt) 1 ts Muskatnøtt (malt)

    Mormors plommepai på dessertens dag

    14. oktober 2020 by

    Hva er morsommere enn å lage middag eller lunsj? Det må være å lage dessert! I dag må det være min favorittdag over alle dager – det er nemlig: dessertenes dag! Så da må man jo bare ha dessert ! Så i dag skal vi spise skikkelig god plommepai bakt etter mormors oppskrift. For hva… Les mer

  • Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

    Høstetid – eplesaft

    13. oktober 2020 by

    Mitt lille epletre i hagen – gir en utrolig mengde med epler. Det hadde vært gøy å vite akkurat hvor mange kilo epler det ble i år, men jeg har høstet litt til ulike tider, gitt bort og spist en utrolig mengde underveis, og fremdeles er det mange igjen. På mitt lille epletre er det… Les mer

Vis alle innlegg