Flaggermus kaken har jeg laget som prinsessekake, men pyntet den med Halloween-tema. Strengt tatt kan hvilken som helst kake være inni flaggermuskaken. Hvis du heller ønsker en sjokoladekake inni Halloweenkaken, trykk HER for oppskrift.

Ingredienser bunn:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Kokende vann |
Pynt og fyll:
Vaniljekrem (for oppskrift trykk HER) | |
Bringebærsyltetøy | |
1 dl | Kremfløte |
500 g | Marsipan |
Melis | |
Konditorfarger, og -pudder |
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 150°C
- Pisk egg og sukker til eggedosis
- Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt
- Vend inn mel, vanilje og bakepulver
- – Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn)
- Ha i smurt form 22 cm og stek i ca. 30 minutter
- Avkjøl kakebunnen på rist
- Montering:
- Del kakebunnen i 2 (eller 3 )
- Pisk opp vaniljekremen
- Dynk bunnen godt med melk
- Smør bringebærsyltetøy på bunnen
- Legg på vaniljekremen
- Legg på det øverste laget
- Pisk ca 1 dl kremfløte
- Dynk og smør inn kaka med den pisket kremen (oppå og rundt på sidene)
- Farg marsipanen og bland eventuelt inn litt melis (og glukosesirup hvis den blir løs)
- Kjevle marsipanen tynt og legg den på kaka
- Kjevle og skjær ut en stor gul måne, og svarte falggermus
- Dryss over litt spiselig glitter
Tips! Du kan fylle hva som helst i denne kaka!
