Fastelavnsboller til Fastelavnsøndag

På søndag er det Fastelavn – og da skal jeg bake fastelavnboller. Hvilken type det blir har jeg ikke bestemt meg for enda – I fjor bakte jeg Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun, – de ble utrolig gode, men jeg ser i ettertid at jeg ikke har lagt ut oppskriften på dem. Derfor passer det jo utrolig bra å legge ut oppskriften i dag.

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte
Fastelavensboller

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 122 timerEnkel

Ingredienser

6 dlMelk
150 gSmør
1 pkGjær
1 kgHvetemel
1½ dlSukker
1Egg (sammenvispet)
 Kremfløte
Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Deigen til fastelavnsbollene Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte
Deigen til fastelavnsbollene

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 12 mindre emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata

8 Sett bollene til etterheving  i ca. 45 min.
9 Sett ovnen på 225 grader
10 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist
Boller etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg

12 Pisk fløten med litt sukker
– Tilsett litt bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem
13 Del bollene i to, fyll dem med krem og
– Dryss melis på toppen
Baker Brun (2018) Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst.

Oppskriften er gjengitt, fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst«, med tillatelse fra Baker Brun

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s