På søndag er det Fastelavn – og da skal jeg bake fastelavnboller. Hvilken type det blir har jeg ikke bestemt meg for enda – I fjor bakte jeg Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun, – de ble utrolig gode, men jeg ser i ettertid at jeg ikke har lagt ut oppskriften på dem. Derfor passer det jo utrolig bra å legge ut oppskriften i dag.

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg (sammenvispet) |
Kremfløte |

Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 12 mindre emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
8 Sett bollene til etterheving i ca. 45 min. |
9 Sett ovnen på 225 grader |
10 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
11 Avkjøles på rist |

12 Pisk fløten med litt sukker – Tilsett litt bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem |
13 Del bollene i to, fyll dem med krem og – Dryss melis på toppen |

Oppskriften er gjengitt, fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst«, med tillatelse fra Baker Brun
