Kjøttfrimandag med Spinatpai

Dette er kanskje den beste paien jeg vet, men så er jeg da også mye mer enn gjennomsnitt glad i spinat. Paien kan spises alene, slik den er, eller som jeg liker den best, sammen med Aioli av bakt hvitløk, Italiensk landbrød  eller en Focaccia og en grønnsalat. Det kanskje aller beste av alt er at denne paien er også utrolig god å legge i matpakken. Du kan varme den i mikroen hvis du har det på skole eller jobb, eller du kan spise den romtemperert. Legg gjerne med litt tilbehør som aioli, brød  og salat. Det blir en super god lunsj.

Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-460-75 minEnkel/middels
Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet)

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
1 klypeMuskatnøtt (revet) – valgfritt
1 pkSpinat (frossen)
1Løk (liten)
1 pkMozzarella
75 g      Ost (revet)
Spinatpai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 1 klype Muskatnøtt (revet) - valgfritt 1 pk Spinat (frossen) 1 Løk (liten) 1 pk Mozzarella 75 g Ost (revet)
Til denne paien brukte jeg en rundt kakeform isteden for paiform

Tips! Du kan tine spinaten, lage paibunnen og forsteke den allerede dagen før

Slik gjør du:

1 Ha spinaten i et dørslag, og
– La den tine
(La det gjerne stå å tine natten over)
(Du kan eventuelt tine den i mikron)
2 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap min. 10 minutter
(gjerne lengre)
2 Sett ovnen på 200 grader
3 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel, og –
Steikes i ca. 10-15 minutter (200 grader)
4 Lag fyllet imens:
– Rasp osten
– Hell vannet av mozzarellaen
– Rensk og finhakk løken
– La den surre noen minutter på stekepanna,
Til den blir myk
– Tilsett den avrente spinaten, og
– Dryss eventuelt over muskaten
– Rør det raskt sammen
5 Hell spinaten i den forstekte paibunnen
– Strø over den revne osten
– Bryt mozzarellaen i små biter og fordel utover
– Hell over egg- og melkeblandingen
– Settes umiddelbart i ovnen
– Stek paien videre i 30-35 minutter
(200 grader; midt i ovnen),
eller til paien er gylden og brun.
6 Serveres alene eller med en grønnsalat, brød og aioli

Anbefalt tilbehør:

Eller

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s