Korona-dvale og den nye kaffetrenden – Dalagona kaffe

Jeg må ærlig innrømme at det virker som om vi har hatt et langt vondt år med strenge Korona-restriksjoner nå. Selvfølgelig setter jeg pris på tiltakene når vi først har fått en Covid-19-pandemi. For jeg er skikkelig glad for de grepene som ble tatt, for å hindre at smitten skulle komme ut av kontroll. Likevel skulle jeg ønske vi ikke hadde en slik pandemi, og kunne ha levd slik vi gjorde før pandemien. For selv om tiltakene kun har vart i 2-3 uker, virker det faktisk som om det har vart et år eller to. Jeg begynner å bli skikkelig rastløs og lei, og ønsker vel som alle andre – at pandemien nå bare må forsvinne – gjerne i løse luften på mystisk vis.

For å hoppe rett til oppskriften på Dalagona kaffe – trykk HER

Heidi og Koronatiltakene
Korona-dvale

Ikke vet jeg hva det er med meg for tiden. Man skulle jo tro at man ville ha brukt masse tid på Bloggen og sosial medier i disse Korona-tider hvor man faktisk har tid til overs. Men overraskende nok har jeg har brukt utrolig lite tid på det i de siste ukene. Jeg blir helt utslitt bare jeg ser en telefon eller en PC. Det gjelder faktisk for det meste, og ikke vet jeg hva jeg egentlig har bedrevet tiden med, for jeg er faktisk umotivert for det aller meste og konstant utslitt.

Dalgona Kaffe Ingredienser: 1 ss Pulverkaffe 1 ss Sukker 1 ½ ss Vann (kokende) 1½ - 2 dl Melk 3-5 Isbiter

Men jeg har iallefall, takket være min datter, fått med meg kaffen som sprer seg som en pandemi på Instagram for tiden – Dalagona kaffe. Som er mykt kaffeskum, som blandes ut med isbiter og melk. Vi kan takke Sør-Korianske mat-vloggere i karantene, for oppskriften på denne kaffedrikken, Den er oppkalt etter et populært godteri , som også er karamellfarget, mykt og lett.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
15 min.Enkel

Ingredienser:

1 ss Pulverkaffe
1 ssSukker
1 ½ ssVann (kokende)
1½ – 2 dlMelk
3-5Isbiter

Juster gjerne melkemengden etter egen smak, jo mer melk jo svakere kaffe. Eller hvis du vil ha kaffen sterkere kan du doble oppskriften på kaffeskummet.

Slik gjør du:

1 Ha pulverkaffe, sukker og varmt vann i en bolle
– Pisk det raskt sammen til du får et stivt og fluffy skum
Dalgona Kaffe Ingredienser: 1 ss Pulverkaffe 1 ss Sukker 1 ½ ss Vann (kokende) 1½ - 2 dl Melk 3-5 Isbiter
2 Ha isbiter i glassene og fyll på melk
– Topp melken med kaffeskummet
Dalgona Kaffe Ingredienser: 1 ss Pulverkaffe 1 ss Sukker 1 ½ ss Vann (kokende) 1½ - 2 dl Melk 3-5 Isbiter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s