«Solsøsteren» av Lucinda Riley og Sjokoladeboller

Jeg hadde egentlig ikke lyst til å begynne å lese «Solsøsteren» av Lucinda Riley. Jeg syntes at den femte boka i serien «De syv søstre» var så dårlig at det var med bange anelser jeg begynte på denne. Boka handler Electra, den sjette søsteren i rekken på seks, som Pa Salt har adoptert og oppkalt etter stjernebildet «De syv søstre»: Maia, Ally (Alcyone), Star (Asterope), CeCe (Celeano), Tiggy (Taygete) og Electra. Alle de andre bøkene i serien har alle begynt på samme måte, altså at de andre søstrene har husket nøyaktig hvor de var og hva de gjorde da de fikk vite at faren var død». Electra derimot, hun husker verken hvor hun var eller hva hun gjorde!

For å hoppe rett til oppskriften på sjokoladeboller – trykk HER

Riley, Lucinda, (2020) «Sunsister», MACMILLAN og Sjokoladeboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade
Riley, Lucinda, (2020) «Sunsister», MACMILLAN og Sjokoladebolle

Ville, vakre, røffe Electra jobber som supermodell i New York. Selv om hun er en ettertraktet supermodell, sliter hun med et lavt selvbilde, lengter etter tilhørighet, og har store problem knyttet til alkohol og stoff. Når vi møter henne, er hun langt nede. Hun er blitt dumpet av kjæresten, er sint på Pa Salt, savner trygghet og tilhørighet og hun klarer seg egentlig ikke uten å innta store mengder alkohol og stoff. Assistenten hennes kommer med et brev fra en kvinne som hevder hun er Electras bestemor, men hun river bare i stykker brevet (for hun får mange slike brev). Også hun har fått e brev av Pa Salt, men i motsetning til de andre har hun ikke hatt noe lyst til å lese det, og hun vet heller ikke hvor det er blitt av.

Riley, Lucinda, (2020) «Sunsister», MACMILLAN og Sjokoladeboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade
Riley, Lucinda, (2020) «Sunsister», MACMILLAN og Sjokoladebolle

Som de tre første bøkene i serien «De syv søstre» følger vi flere tidslinjer samtidig.  Den andre tidslinjen vi følger er Cecily Huntley-Morgan som drar til Kenya (via London), for å komme over en hevet forlovelse. Akkurat som i de andre bøkene får vi avdekket historien må bare si først som siste at Riley er tilbake på rett spor igjen med denne boka! Den er spennende, er en oversiktlig historie og fører meg som leser til helt nye steder. Hva mer kan man egentlig forvente av ei bok? I tillegg er den velskrevet og begivenhetsrik. Etter min mening har Riley igjen klart å skrive en flott bok i serien de syv søstre, den er minst like bra som de første, og jeg kan ikke vente til å lese neste bok i serien. Ja, om det kommer flere da, for dette var den siste av de kjente døtrene.  Terningkast: 5.

Riley, Lucinda, (2020) «Sunsister», MACMILLAN og Sjokoladeboller Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

Sjokoladeboller

Sjokoladeboller er noe av det beste jeg vet. – Helt siden jeg var lita har jeg elsket sjokoladeboller – deilige saftige boller fylt med vaniljekrem og toppet med sjokolade – NAM!!!!

Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 122 timerEnkel

Ingredienser:

Boller:

6 dlMelk
150 gSmør
1 pkGjær
1 kgHvetemel
1½ dlSukker
1Egg (sammenvispet)
 Kremfløte

Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade):

6 dlMelk
2Egg
50 gMaizenna
1 ssVaniljesukker
2 ssSukker
3 dlKremfløte
100 gKokesjokolade

Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
Deigen til fastelavnsbollene Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun  Ingredienser  6 dl 	Melk 150 g 	Smør 1 pk	Gjær  1 kg	Hvetemel 1½ dl 	Sukker  1	Egg (sammenvispet) 	Kremfløte
Deigen til sjokoladebollene

5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 12 mindre emner
– Rull til boller, og
– Legg bollene på stekeplata

8 Sett bollene til etterheving  i ca. 45 min.
9 Sett ovnen på 225 grader
10 Pensle bollene med egg
– Stek i 8-10 minutter
11 Avkjøles på rist
Boller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte

12 Lag vaniljekremen
– Ha Egg, melk, vaniljesukker, sukker og maisenna i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– Kok i 3 minutter
– Helles kremen over på et fat, og
– Legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles

Heidis enkle vaniljekrem Ingredienser: 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker
1. La vaniljekremen koke i 3 minutter 2. La den avkjøle under plast 3. Piskes opp før bruk

13 Montering:
– Del bollene i 2
– Smelt sjokoladen over vannbad
– Dypp toppen på bollene i smeltet sjokolade
– Sett dem på en rist for å stivne
– Pisk opp vaniljekremen
– Pisk kremfløten til krem,
– Bland sammen vaniljekrem og krem
– Legg vaniljekrem på bunnen av bollen
– Legg på toppen
14 NYTES!
Sjokoladeboller Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 1½ dl Sukker 1 Egg (sammenvispet) Kremfløte Fyll og topping (Vaniljekrem og sjokolade): 6 dl Melk 2 Egg 50 g Maizenna 1 ss Vaniljesukker 2 ss Sukker 3 dl Kremfløte 100 g Kokesjokolade

Generelle opplysninger om dagens bok:

Bøker så langt i serien «De syv søstre» :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s