Helstekt blomkål med sennep og parmesan kan spises som en egen middagsrett som den er, gjerne sammen med en grønnsalat. Det passer også godt som tilbehør til en litt større middag.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2-3 | 75 min. | Enkel |
Ingredienser:
1 | Blomkål (stor) |
½ fedd | Hvitløk |
¼ dl | Olivenolje |
2 ss | Sennep (Dijon) |
½ dl | Parmesan (revet) |
¼ ts | Salt (valgfritt) |
Pepper (Svart, valgfritt) | |
Persille (grovhakkede, valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen 220 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Rens blomkålen: – Ta av bladene, og – Kutt «stiken» slik at blomkålen ligger flatt |
3 Gni utsiden blomkålen ½ fedd hvitløk |
4 Pisk sammen olje, sennep, parmesan, og Eventuelt persille, salt og litt nykvernet pepper |
5 Sett blomkålen på en stekeplate og – Gni inn både utsiden og undersiden med sennep-oljeblandingen |
6 Stek blomkålen i 50 – 60 min. Sjekk den gjerne med en stekepinne Blomkålen skal være myk i midten |
7 La den hvile i noen minutter |
8 Serveres hel eller skjært i båter |
