Tilbehør til Thanksgiving – Helstekt blomkål med Sennep- og parmesantopping

Helstekt blomkål med sennep og parmesan kan spises som en egen middagsrett som den er, gjerne sammen med en grønnsalat. Det passer også godt som tilbehør til en litt større middag.

Helstekt blomkål med Sennep og parmesan Ingredienser: 1 Blomkål (stor) ½ fedd Hvitløk ¼ dl Olivenolje 2 ss Sennep (Dijon) ½ dl Parmesan (revet) ¼ ts Salt (valgfritt) Pepper (Svart, valgfritt) Persille (grovhakkede, valgfritt) https://heidisboble.no/

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 2-375 min.Enkel

Ingredienser:

1Blomkål (stor)
½ feddHvitløk
¼ dlOlivenolje
2 ssSennep (Dijon)
½ dlParmesan (revet)
¼ tsSalt (valgfritt)
 Pepper (Svart, valgfritt)
 Persille (grovhakkede, valgfritt)

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen 220 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
2 Rens blomkålen:
– Ta av bladene, og
– Kutt «stiken» slik at blomkålen ligger flatt
3 Gni utsiden blomkålen ½ fedd hvitløk
4 Pisk sammen olje, sennep, parmesan, og
Eventuelt persille, salt og litt nykvernet pepper
5 Sett blomkålen på en stekeplate og
– Gni inn både utsiden og undersiden med sennep-oljeblandingen
6 Stek blomkålen i 50 – 60 min.
Sjekk den gjerne med en stekepinne
Blomkålen skal være myk i midten
7 La den hvile i noen minutter
8 Serveres hel eller skjært i båter

Helstekt blomkål med Sennep og parmesan Ingredienser: 1 Blomkål (stor) ½ fedd Hvitløk ¼ dl Olivenolje 2 ss Sennep (Dijon) ½ dl Parmesan (revet) ¼ ts Salt (valgfritt) Pepper (Svart, valgfritt) Persille (grovhakkede, valgfritt) https://heidisboble.no/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s