Happy Austaliaday!

I dag er det Australias nasjonaldag eller rettere sagt Austaliaday. De første britiske skip ankom Port Jackson, New South Wales 26.01 1788, og det Britiske flagget ble heist av Kaptein Arthur Phillip. Noe av det mest spesielle og australske jeg vet om er nok Vegemite, som “alle” fra Australia spiser til frokost. Vegemite er et salt pålegg som er laget av gjærekstrakt. Så til ære for Aussie day, spiste jeg toast med Vegemite til frokost. Om det var godt? Det smaker kanskje ikke riktig så ille som det lukter, men det smaker langt fra godt.

Howarth, Daniel (2019) «Why I love Australia», Harper Collins Childrens’s Books og toast med Vegemite og kaffe https://heidisboble.no/ @heidisboble
Toast med Vegemite – et salt pålegg som er laget av gjærekstrakt og smaker akkurat slik

Siden det er Austalian day (Aussie day) i dag, kom jeg på ei nydelig bildebok som både er kjøpt i Australia og som handler om Australia. Dette er «Why I love Australia – Celebrating Australia in children’s very own words». Boka er illustrert av Daniel Howarth. En britisk grafisk designer og illustratør som bor i nærheten av Exeter.

Howarth, Daniel (2019) «Why I love Australia», Harper Collins Childrens’s Books https://heidisboble.no/ @heidisboble

«I love Australia because …» slik begynner alle utsagnene i denne nydelige bildeboka, som rett og slett handler om hva australske barn liker aller best med landet sitt. Alle utsagnene går over to sider, er skrevet med stor skrift og står sammen en flott tegninger som passer til utsagnet. Tegningene er spekkfulle av aktiviteter, australsk natur og ikke minst en rekke utrolig søte Australske dyr.  Howarth har illustrert en rekke bøker av denne typen, som for eksempel «Why I love Summer» «Why I love my mummy», «Why I love Christmas».

Howarth, Daniel (2019) «Why I love Australia», Harper Collins Childrens’s Books https://heidisboble.no/ @heidisboble
“… The snacks are Yummy!”

Dette er ei nydelig bok om hva barn synes er bra med sitt eget land. Nå vet vi strengt tatt ikke hvem disse australske barna er, og de er nok noe eldre enn de som denne boka er beregnet på. Men det er en flott billedbok, med nydelige tegninger. Den som leser og barnet har mye å se på, og ikke minst mye å snakke om. I tillegg tar Howarth, dette et skritt lengre ved å gjøre boka personlig for barnet eller barna som eier denne boka. Historien slutter med «… Everyone loves Australia, especially …. ME!» og på den aller siste siden, kan man lime inn et bilde av seg selv i Australia og sikkert få noen til skrive ned hva en selv liker aller best med landet. For en god idee. En slik bok burde vi jo rett og slett hatt om Norge også. Flott for både barn og som suvenir for alle de som besøker landet. Terningkast 5.

Howarth, Daniel (2019) «Why I love Australia», Harper Collins Childrens’s Books og toast med Vegemite og kaffe https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger:

Howarth, Daniel (2019) «Why I love Australia», Harper Collins Childrens’s Books https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s