Siden det var Australiadag i går, fortsetter jeg like godt med en oppskrift til. I dag blir det oppskriften på et sukkerbrød som alltid blir vellykket. Margareth, en australsk pensjonist, som vi har fått denne oppskriften av kaller den “Never fail sponge” Jeg har oversatt det til “sukkerbrød som alltid blir vellykket“. Den kan serveres som en stor rund kake eller som små porsjonskaker. Uansett hvordan en velger å servere den fylles den med syltetøy og krem og toppes med melis – NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 30-45 min | Enkel |

Ingredienser:
50 g | Smør |
1 ¾ dl | Sukker |
2 ½ dl | Hvetemel |
3 | Egg |
2 ts | Bakepulver |

Fyll og topping:
Syltetøy | |
Krem | |
melis |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 190 grader – Smør en springform (18 – 20 cm) |
2 Smelt smøret |
3 Ha smør, sukker, mel og egg i en bolle – Visp på lav hastighet til alt er godt blandet – Visp så på høy hastighet i 3 min. – Rør inn Bakepulveret til slutt |
4 Hell røren i formen, og – Stek i ca 20 min. |
5 La kaken stå 5 min. i formen, – Ha den så over på rist, og – La den avkjøles helt |
6 Del kaken i to, og – Legg den ene den på et kakefat – Spre Jordbærsyltetøy over, – Pisk krem og – Fordel kremen over syltetøyet – Legg den andre halvdelen over, og – Strø siktet melis over toppen |
