I dag er det Tannpinedagen. Du lurer kanskje på hvorfor noen har funnet på å feire tannpine? Jeg har absolutt ingen aning. Men det er selvfølgelig USA som feirer “National Toothache Day” den 9. februar hvert år. – Så jeg tenkte hvorfor ikke markere denne dagen, for tannpine er jo kjempe vondt. Så jeg planla å pusse tennene, bruke tanntråd og skylle med fluor hele dagen, for riktig å feire. MEN etter hvert som jeg leste meg opp på denne dagen fant jeg ut at det IKKE er tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire denne dagen på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine (AU). Så derfor blir det nykokte karameller her i huset i dag – og ingen tannpuss før i morgen eller etter karamellene er fortært.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 30 | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør |
3 dl | Kremfløte |
2 dl | Sukker |
1 dl | Sirup (lys) |
1 ss | Vaniljesukker |
1 knivsodd | Salt |
Flaksalt |
Slik gjør du:
1 Legg bakepapir i en form 20 x 20 cm |
2 Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og – Slå på kokeplata Middels/høy varme – Kok opp, og – La det koke til 124-125 grader – Rør av og til |
3 Hell Karamellen i formen – Sett den i kjøleskapet, – Strø over flaksalt og – La den stivne helt |
4 Skjær opp i strimler – Snurr dem, og – Pakk dem eventuelt inn i celofan |
