Tannpinedagen feires med nykokte salte karameller

I dag er det Tannpinedagen. Du lurer kanskje på hvorfor noen har funnet på å feire tannpine? Jeg har absolutt ingen aning. Men det er selvfølgelig USA som feirer “National Toothache Day” den 9. februar hvert år. – Så jeg tenkte hvorfor ikke markere denne dagen, for tannpine er jo kjempe vondt. Så jeg planla å pusse tennene, bruke tanntråd og skylle med fluor hele dagen, for riktig å feire. MEN etter hvert som jeg leste meg opp på denne dagen fant jeg ut at det IKKE er tannpine-FOREBYGGELSES-dagen. Den eneste måten å feire denne dagen på er derfor ved å skaffe seg en ekte, levende tannpine (AU). Så derfor blir det nykokte karameller her i huset i dag – og ingen tannpuss før i morgen eller etter karamellene er fortært.

Salte karameller Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Kremfløte 2 dl Strøsukker 1 dl Sirup (lys) 1 ss Vaniljesukker 1 knivsodd Salt Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 3040 min.Enkel

Ingredienser:

50 gSmør
3 dlKremfløte
2 dlSukker
1 dlSirup (lys)
1 ssVaniljesukker
1 knivsoddSalt
 Flaksalt

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i en form 20 x 20 cm
2 Ha alle ingrediensene i en kasserolle, og
– Slå på kokeplata Middels/høy varme
– Kok opp, og
– La det koke til 124-125 grader
– Rør av og til
3 Hell Karamellen i formen
– Sett den i kjøleskapet,
– Strø over flaksalt og
– La den stivne helt
4 Skjær opp i strimler
– Snurr dem, og
– Pakk dem eventuelt inn i celofan

Salte karameller Ingredienser: 50 g Smør 3 dl Kremfløte 2 dl Strøsukker 1 dl Sirup (lys) 1 ss Vaniljesukker 1 knivsodd Salt Flaksalt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s