Snart er det Kinesisk nyttår – Kung Pao scampi med cashewnøtter

På fredag er det kinesisk nyttår, og vi spiser kinesiske mat i påvente av denne store dagen. I dag blir det Kung Pao scampi med cashewnøtter, som er enkel og god rett. Du lager den på omtrent 20 minutter. Det som tar tid er er “marineringen av rekene” og kuttingen av grønnsakene, Selve stekingen er gjort på under 5 min. Servers sammen med kokt ris.

Kung Pao scampi med cashewnøtter Ingredienser: ½ ts Ingefær (raspet) 1 ts Hvitløk (presset) 1 ½ ss Maisenna ¼ ts Bakepulver Salt og pepper 450 g Reker (ukokte) 4 ss Olje 1 Løk (i skiver) 1 Paprika (skiver) 1 squash (i biter) 60 g Cashewnøtter Saus: 2 dl Kyllingkraft 1 ss Maisenna 2 ts Chilisaus 2 ts Bønnepasta 2 ts Sesamolje 1 ss Risvin eller sherry https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
625 min.Middels/vanskelig

Ingredienser:

½ tsIngefær (raspet)
1 tsHvitløk (presset)
1 ½ ssMaisenna
¼ tsBakepulver
 Salt og pepper
450 gScampi (ukokte)
4 ssOlje
1Løk (i skiver)
1Paprika (skiver)
1 squash (i biter)
60 gCashewnøtter

Saus:

2 dlKyllingkraft
1 ssMaisenna
2 tsChilisaus
2 tsBønnepasta (valgfritt)
2 tsSesamolje
1 ssRisvin eller sherry

Slik gjør du:

1 Bland sammen ingefær, hvitløk, maisenna bakepulver, salt pepper, og sukker
2 Rens rekene og del dem hvis de er store
– Ha dem i maisennablandingen, og
– La dem ligge i ca 20 min.
NB! blandingen skal dekke rekene
Vask og rens grønnsakene
– Skjær dem i mindre biter
3 Varm oljen i en wok,
– Tilsett rekene og
-La dem steke i ca 20 sek.
– Ta dem ut av woken
4 Ha løken i woken (den samme oljen som rekene)
– La dem steke i ca 1 min
– Tilsett squash og paprika, og
– Stek i ca 30 sek
5 Bland sammen alle ingrediensene som hører til sausen og
– Ha dem i woken
– Rør hele tiden,
Til sausen tykner
– Tilsett reker og nøtter,
– Kok opp så alt blir gjennomvarmt
6 Serveres varmt sammen med ris

Kung Pao scampi med cashewnøtter Ingredienser: ½ ts Ingefær (raspet) 1 ts Hvitløk (presset) 1 ½ ss Maisenna ¼ ts Bakepulver Salt og pepper 450 g Reker (ukokte) 4 ss Olje 1 Løk (i skiver) 1 Paprika (skiver) 1 squash (i biter) 60 g Cashewnøtter Saus: 2 dl Kyllingkraft 1 ss Maisenna 2 ts Chilisaus 2 ts Bønnepasta 2 ts Sesamolje 1 ss Risvin eller sherry https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s