På fredag er det kinesisk nyttår, og vi spiser kinesiske mat i påvente av denne store dagen. I dag blir det Kung Pao scampi med cashewnøtter, som er enkel og god rett. Du lager den på omtrent 20 minutter. Det som tar tid er er “marineringen av rekene” og kuttingen av grønnsakene, Selve stekingen er gjort på under 5 min. Servers sammen med kokt ris.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 25 min. | Middels/vanskelig |
Ingredienser:
½ ts | Ingefær (raspet) |
1 ts | Hvitløk (presset) |
1 ½ ss | Maisenna |
¼ ts | Bakepulver |
Salt og pepper | |
450 g | Scampi (ukokte) |
4 ss | Olje |
1 | Løk (i skiver) |
1 | Paprika (skiver) |
1 | squash (i biter) |
60 g | Cashewnøtter |
Saus:
2 dl | Kyllingkraft |
1 ss | Maisenna |
2 ts | Chilisaus |
2 ts | Bønnepasta (valgfritt) |
2 ts | Sesamolje |
1 ss | Risvin eller sherry |
Slik gjør du:
1 Bland sammen ingefær, hvitløk, maisenna bakepulver, salt pepper, og sukker |
2 Rens rekene og del dem hvis de er store – Ha dem i maisennablandingen, og – La dem ligge i ca 20 min. NB! blandingen skal dekke rekene |
Vask og rens grønnsakene – Skjær dem i mindre biter |
3 Varm oljen i en wok, – Tilsett rekene og -La dem steke i ca 20 sek. – Ta dem ut av woken |
4 Ha løken i woken (den samme oljen som rekene) – La dem steke i ca 1 min – Tilsett squash og paprika, og – Stek i ca 30 sek |
5 Bland sammen alle ingrediensene som hører til sausen og – Ha dem i woken – Rør hele tiden, Til sausen tykner – Tilsett reker og nøtter, – Kok opp så alt blir gjennomvarmt |
6 Serveres varmt sammen med ris |
