Kinesisk nyttår i morgen, og jeg lager Dumplings med svinekjøtt og soyasaus

I morgen er det kinesisk nyttår! Vi forbereder feiringen med å lage Dumplings med svinekjøtt og soyasaus . Det er ikke så veldig vanskelig å brette dem, og det er skikkelig godt. Jeg bruker Goyzaark til å brette dem i. Det får man kjøpt på alle asiatiskebutikker (i frysedisken). Skikkelig godt. Min asiatiske butikk selger også månekaker, så jeg jeg har har kjøpt noen så vi har i morgen på selve dagen! Håper du får en fin dag!

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på dumplins – trykk HER

Jeg bruker å servere dumplingene med en dippingsasus, men man kan også godt bare servere soya saus til!

Kinesiske Dumplings med svinekjøtt og soyasaus Ingredienser: 400 g Kjøttdeig av svin 4 ss Soyasaus 1 ½ ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (presset) 1 ½ ts Sesamolje 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ ts Fiskesaus (fishsauce) 1 ts Bønnepasta 1 pk Goyzaark Dippingsaus: 4 ss Soyasaus 4 ss Risvineddik 4 ss Sukker Lime, chili hvitløk (brunsukker?) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
460 minMiddels

Ingredienser:

400 gKjøttdeig av svin
4 ssSoyasaus
1 ½ tsIngefær (revet)
1 feddHvitløk (presset)
1 ½ tsSesamolje
1 ssSukker (brunt)
1 ½ tsFiskesaus (fishsauce)
1 tsBønnepasta
1 pkGoyzaark

Kinesiske Dumplings med svinekjøtt og soyasaus Ingredienser: 400 g Kjøttdeig av svin 4 ss Soyasaus 1 ½ ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (presset) 1 ½ ts Sesamolje 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ ts Fiskesaus (fishsauce) 1 ts Bønnepasta 1 pk Goyzaark Dippingsaus: 4 ss Soyasaus 4 ss Risvineddik 4 ss Sukker Lime, chili hvitløk (brunsukker?) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dippingsaus:

4 ssSoyasaus
4 ssRisvineddik
4 ssSukker (brunt)
4 ssLimesaft(presset)
1 Chili (skjært i skiver)
2 feddHvitløk (skjært i skiver)
2 cmIngefær (raspet)

Dippingsaus med chii hvitløk, ingefær og lime 4 ss Soyasaus 4 ss Risvineddik 4 ss Sukker 2 cm Ingefær (raspet) 4 ss Limesaft(presset) 1 Chili (skjært i skiver) 2 fedd Hvitløk (skjært i skiver) ttps://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Lag dippingsaus:
– Rasp ingefæren
– Press limen
– Skjær hvitløk og chili i biter
– Rør sammen alle ingrediensene
– La den stå
– Smak til sausen
2 Lag fyllet:
Bland sammen kjøttdeig, soyasaus, ingefær (revet), hvitløk (presset). sesamolje, sukker, fiskesaus og bønnepasta
3 Legg ca ½ ss fyll i midten av et glyzaark,
– Pensle med vann langskanten
(det enkleste er å dyppe fingeren i kaldt vann, og stryke den langs kanten)
– Brett kantene opp og over fyllet
– Klem godt sammen
– Lag gjerne 5-6  små folder på midten
4 Ha Rapsolje i en stekepanne og
– Legg i dumplingene
Pass på at de ikke kommer bort hverandre
– La dem steke ca 1 min – Tilsett 1 ½ dl vann og
– Legg på lokk – La dem dampe i ca 5 min.
Middels varme
– Ta av lokket, og
– La dumplingene dampe videre til all væske er fordampet
– Stek videre til dumplingene er blitt sprø utenpå, og gylne på undersiden

Kinesiske Dumplings med svinekjøtt og soyasaus Ingredienser: 400 g Kjøttdeig av svin 4 ss Soyasaus 1 ½ ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (presset) 1 ½ ts Sesamolje 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ ts Fiskesaus (fishsauce) 1 ts Bønnepasta 1 pk Goyzaark Dippingsaus: 4 ss Soyasaus 4 ss Risvineddik 4 ss Sukker Lime, chili hvitløk (brunsukker?) https://heidisboble.no/ @heidisboble

5 Serveres med dippingsausen, og
Gjerne litt frisk asia inspirert nudelsalat

Anbefalt tilbehør:

Kinesiske Dumplings med svinekjøtt og soyasaus Ingredienser: 400 g Kjøttdeig av svin 4 ss Soyasaus 1 ½ ts Ingefær (revet) 1 fedd Hvitløk (presset) 1 ½ ts Sesamolje 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ ts Fiskesaus (fishsauce) 1 ts Bønnepasta 1 pk Goyzaark Dippingsaus: 4 ss Soyasaus 4 ss Risvineddik 4 ss Sukker Lime, chili hvitløk (brunsukker?) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s