Havrepizza er både godt, enkelt, raskt og jeg innbiller meg alltid at det er et litt sunnere alternativ enn vanlig pizzabunn.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
Bunn:
300 g | Havregryn |
2 | Egg |
4 ss | Rømme (gjerne lett) |
½ ts | Salt |
2-3 dl | Vann |
Fyll:
1 dl | Rømme (gjerne lett) |
100 g | Ost (raspet) |
2 | Tomater |
1 | Løk |
½ | Paprika |
2 | Sjampingjonger |
100 g | Biff strimler (valgfritt) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Skjær sopp, løk, og paprika i tynne skiver – Skjær tomaten i biter – Rasp osten |
3 Lag bunnen: – Kjør havregrynene i en foodprosessor til de blir litt grovt mel – Tilsett egg, rømme, salt og vann til en jevn røre NB! Den skal være klissete |
4 Bre røra jevnt utover bakepapiret – Stekes i 10 min |
5 Stek løken i litt olje til den er blank og myk – Tilsett paprika og sopp og – La det surre til bunnen er ferdig stekt |
6 Bre rømmen ut over pizzabunnen, – Strø over osten, – Fordel løkblandingen over pizzaen, og – Legg eventuelt på noen tynne biffstrimler |
7 Stekes i 12-15 min på 225 grader |
8 Serveres nystekt i biter – Kan toppes med ruccola hvis du har |
