Veganske vafler til verdens miljødag 2021

5 juni er verdens miljødag. Årets tema er “Restore our Earth” (#restoreourearth) hvor restaurering, planting av trær, bygging av grønne byer, rydde elver og hav og endre matforbruket er hovedfokuset. For å markere dagen steker jeg veganske vafler. Årets slagord er #GenerationRestoration. For ikke så lenge siden hadde vi besøk av en veganer, og da stekte jeg vafler etter en oppskrift jeg fant jeg hos veganmisjonen @veganmisjonen. De ble overraskende gode, men i dag jeg justerte oppskriften noe. Hvis du vil se originaloppskriften – trykk HER.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-530 minEnkel

Ingredienser:

4 dlHavremelk
1 ssEplesidereddik
¾ dlOlje (raps eller annen nøytral)
1 ½ tsBakepulver
Ca 3 dlHvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel)
1 ssSukker (valgfritt)

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-5 30 min Enkel Ingredienser: 4 dl Havremelk 1 ss Eplesidereddik ¾ dl Olje (raps eller annen nøytral) 1 ½ ts Bakepulver Ca 3 dl Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) Olje til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Visp sammen melk og eddik, og
– La det stå i ca 5 min. for å tykne
2 Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre
– La den hvile i minst 5 min. gjerne lengre
Tilsett med mel om nødvendig den skal bli ganske tykk
3 Stek vaflene på vanlig måte
Men smør jernet godt
 4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist
Da blir de enda sprøere
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres
Serves nystekte,
– Gjerne sammen med syltetøy

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 3-5 30 min Enkel Ingredienser: 4 dl Havremelk 1 ss Eplesidereddik ¾ dl Olje (raps eller annen nøytral) 1 ½ ts Bakepulver Ca 3 dl Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) Olje til steking https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s