5 juni er verdens miljødag. Årets tema er “Restore our Earth” (#restoreourearth) hvor restaurering, planting av trær, bygging av grønne byer, rydde elver og hav og endre matforbruket er hovedfokuset. For å markere dagen steker jeg veganske vafler. Årets slagord er #GenerationRestoration. For ikke så lenge siden hadde vi besøk av en veganer, og da stekte jeg vafler etter en oppskrift jeg fant jeg hos veganmisjonen @veganmisjonen. De ble overraskende gode, men i dag jeg justerte oppskriften noe. Hvis du vil se originaloppskriften – trykk HER.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-5 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 dl | Havremelk |
1 ss | Eplesidereddik |
¾ dl | Olje (raps eller annen nøytral) |
1 ½ ts | Bakepulver |
Ca 3 dl | Hvetemel (1½ dl hvete- og 1½ dl havremel) |
1 ss | Sukker (valgfritt) |

Slik gjør du:
1 Visp sammen melk og eddik, og – La det stå i ca 5 min. for å tykne |
2 Bland inn resten av ingrediensene til en glatt røre – La den hvile i minst 5 min. gjerne lengre Tilsett med mel om nødvendig den skal bli ganske tykk |
3 Stek vaflene på vanlig måte Men smør jernet godt |
4 Legg de ferdig stekte vaflene på en rist Da blir de enda sprøere |
5 Legg vaflene på et serveringsfat når de skal serveres Serves nystekte, – Gjerne sammen med syltetøy |
