Tacosnurrer er godt som lunsj, kveldsmat, turmat, eller rett og slett i matpakken. De kan spises nystekte og varme eller romtempererte. Jeg bruker å fryse de vi ikke spiser med en gang. Så tar jeg dem opp og legger dem i matpakken sammen med litt frukt og grønt. Det blir en skikkelig god matpakkelunsj, eller turmat.

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
ca 15 | 120 min. | Middels |
Ingredienser:
1 ss | Sukker |
2 ts | Tørrgjær |
2 dl | Vann (ca 36 grader) |
450 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |
3 ss | Olje (oliven) |
Tips! Det går het fint å bruke en ferdig pizzabunn (ustekt) til disse snurrene.
Fyll:
400 g | Kjøttdeig |
2 ts | Spisskummen |
2 ts | Paprikapulver |
2 ts | Koriander |
2 ts | Gurkemeie |
1 ts | Hvitløkspulver |
1 ts | Salt |
½ ts | Kajennepepper |
3 dl | Vann |
2 | Tomater (flådd og hakket) eller Tacosaus (ca. ½ glass) |
1½ dl | Vann |
2 | Mozzarella |
Tips! I steden for krydder i oppskriften inkludert tomater og vann, kan du bruke en pakke tacokrydder og følge oppskriften på pakken, når du tilbereder kjøttdeigen

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble (ca 5 min. |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr og ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
4 Stek kjøttdeigen, – Tilsett krydder, tomater og vann – La det snurre til vannet er kokt inn og kjøttdeigen er ganske tørr – Ta den av plata |
5 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle ut deigen til et avlangt rektangel |
6 Fordel kjøttfyllet utover pizzabunnen, og – Legg biter av mozzarellaene utover NB la det være igjen ½ mozzarella – Rull sammen deigen til en pølse, og – Skjær ca 5-6 cm tykke skiver, som – Legges på en stekeplate dekket med bakepapir Snitt flaten legges opp |
7 Sett ovnen på 240 grader |
8 La snurrene etterheve i ca 30-40 min til dobbel størrelse |
9 Fordel det siste av mozzarellaen over og – Stekes på 240 grader – i ca 10-15 minutter (midt i ovnen) |
