Dagens dessert – Polentagrøt med bringebærsaus

Polentagrøt er en dessert, som faller i smak hos de fleste. Den passer like godt på en hverdag som på en søndag. Den er enkelt å lage, og smaker skikkelig godt sammen med en rødsaus som for eksempel en enkel bringebærsaus.

Polentagrøt Ingredienser: 6 ss Polentagryn 1 l Melk 2 - 3 ss Sukker 4 Mandeldråper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

6 ssPolentagryn
1 lMelk
2 – 3 ssSukker
4Mandeldråper

Polentagrøt Ingredienser: 6 ss Polentagryn 1 l Melk 2 - 3 ss Sukker 4 Mandeldråper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Bringebærsaus:

3 dlBringebærsaft  (utblandet men litt sterk)
1 ss sukker (kan sløyfes)
2 tsPotetmel

Bringebærsaus (enkel) Ingredienser: 3 dl Bringebærsaft (utblandet men litt sterk) 1 ss sukker (kan sløyfes) 2 ts Potetmel https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Kok opp melken
2 Dryss i grynene
3 Småkok under lokk i 15-30 minutter
Rør av og til men pass på varmen
4 Ta grøten av varmen og
– Tilsett sukker og mandeldråper
Smak til med sukker
5 Helles over i serveringsbolle, og
– Legg plastfolie over,
helt ned på grøten
6 Avkjøles
7 Lag sausen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Visp godt så potetmelet løser seg opp
– Kok opp under omrøring
middels varme
– Ta sausen av varmen med en gang det begynner å koke
NB! Nå du ser den den første (koke-)boblen er sausen ferdig
– Helll sausen over i en serverings mugge
– Legg over plastfolie
Helt ned på sausen
8 Server grøten sammen med bringebærsausen

Polentagrøt Ingredienser: 6 ss Polentagryn 1 l Melk 2 - 3 ss Sukker 4 Mandeldråper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s