25. mars er den store Vaffeldagen, og selvfølgelig koser vi oss med vafler på denne dagen. I år blir det sjokoladevafler servert med bringebærkrem. Det er godt det! De kan serveres nystekte til kaffen, eller som en dessert.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 (-6) | 40 min. | Enkel |
Ingredienser:
50 g | Smør (smeltet) |
2 | Egg |
4½ dl | Melk |
2½ dl | Hvetemel |
½ dl | Kakaopulver |
2 ts | Bakepulver |
1½ ts | Vaniljesukker |
3 ss | Sukker |
½ ts | Salt |
Bringebærkrem:
3 dl | Kremfløte |
2 dl | Bringebærsyltetøy |
2 | Kvikklunsj |

Slik gjør du:
1 Smelt smøret |
2 Rør sammen alle ingrediensene med unntak av smøret – Rør til en klumpfri røre – Sett den til side og – La den svelle i 20-30 min. Eller mer |
3 Lag bringebærkrem – Skjær kvikklunjsen i biter – Pisk kremfløten stiv – Rør inn bringebærsyltetøyet |
4 Varm vaffeljernet |
5 Rør inn smøret i vaffelrøra |
6 Ha litt vaffelrøre i jernet NB! Bruk omtrent ½ mengde av det du vanligvis bruker, For de hever og utvider seg pga bakepulveret – Legges på ris etter hvert som de er ferdige |
7 Rør inn kvikklunsj bitene i bringebærkremen rett før servering |
8 Server sjokoladevaflene med bringebærkremen |
