Crostini med Karamelliserte epler og baconsyltetøy, er skikkelig godt som fingermat, forrett eller rett og slett som kveldskos.

Ingredienser:
1 | Baguette |
Olje (oliven) | |
50 g | Geitost (Snøfrisk e.l.) |
Karamelliserte epleskiver:
1 ss | Smør |
1 ss | Sukker (brunt) |
1 ½ | Eple (150 g) |
Baconsyltetøy:
200g | Bacon |
¼ – ½ | Løk |
1 fedd | Hvitløk |
½ | Eple (50 g) |
¼ ts | Kanel |
2 ss | Vann |
2 ss | Brandy |
2 ss | Sukker (brunt) |
1 ss | Sirup (mørk) |

Slik gjør du:
1 Skjær baconet i biter, – Stek det over middels varme til fettet begynner å slippe Rør med jevne mellomrom Ca 10 min. – Rensk løk, hvitløk og eple – Fin hakk dem, og – Ha dem i panna sammen med baconet – La det surre til løken er blitt myk og blank og baconet er sprøtt Ca 10 min. til – Rør inn sukker, sirup, brandy og vann Når det koker – Slå ned varmen og – La det surre i 20-30 min Til syltetøyet er tykt og klissete Rør av og til – Ta panna vekk fra varmen – Renn av overflødig fett – Hell syltetøyet på glass – Avkjøles og – Oppbevares i kjøleskap |
2 Sett ovnen på 175 grader – Legg bakepapir på en stekeplate |
3 Lag crostinibunnen: – Skjær baguetten i tynne skiver, – Pensle begge sider med olje – Legg dem på stekebrettet NB! de skal ikke overlappe hverandre – Stekes i 10- 15 min Til skivene er lys gylne og sprø Snu gjerne skivene etter halve steketiden – Avkjøles på rist |
4 Lag epleskivene: – Skrell epla og ta ut kjernehuset – Skjær den i middels tynne skiver – Smelt smøret i stekepanna og – Tilsett sukkeret – Rør til sukkeret har smeltet – Tilsett epleskivene – La det småkoke, men Snu epleskivene av og til Til epleskivene er mye og begynner å bli gylne – Ta epleskivene av varmen, og – La dem avkjøles til romtemperatur |
5 Lag crostiniene: – Smør et tynt lag med Snøfrisk (eller lignede) på hver crostini, – Legg en epleskive over og – Topp med en skje baconsyltetøy |
6 Serveres umiddelbart |

Tips! Både Crostinin bunnen (baguetten) og epleskivene kan tillages dagen før og oppbevares i en lufttett boks. Men la det stå ute så det får romtemperatur før du lager ferdig og serverer crostiniene.
