Forrett – Crostini med Karamelliserte epler og baconsyltetøy

Crostini med Karamelliserte epler og baconsyltetøy, er skikkelig godt som fingermat, forrett eller rett og slett som kveldskos.

Crostini med Karamelliserte epler og baconsyltetøy Ingredienser 1 Baguette Olje (oliven) 50 g Geitost Epleskiver: 1 ss Smør 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ Eple (150 g) Baconsyltetøy: 200g Bacon ¼ - ½ Løk 1 fedd Hvitløk ½ Eple (50 g) ¼ ts Kanel 2 ss Vann 2 ss Brandy 2 ss Sukker (brunt) 1 ss Sirup (mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Baguette
 Olje (oliven)
50 gGeitost (Snøfrisk e.l.)

Karamelliserte epleskiver:

1 ssSmør
1 ssSukker (brunt)
1 ½Eple (150 g)

Baconsyltetøy:

200gBacon
¼ – ½Løk
1 feddHvitløk
½Eple (50 g)
¼ tsKanel
2 ssVann
2 ssBrandy
2 ssSukker (brunt)
1 ssSirup (mørk)

Bacon- og eplesyltetøy Ingredienser: 200g Bacon ¼ - ½ Løk 1 fedd Hvitløk ½ Eple (50 g) ¼ ts Kanel 2 ss Vann 2 ss Brandy 2 ss Sukker (brunt) 1 ss Sirup (mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skjær baconet i biter,
– Stek det over middels varme til fettet begynner å slippe
Rør med jevne mellomrom Ca 10 min.
– Rensk løk, hvitløk og eple
– Fin hakk dem, og
– Ha dem i panna sammen med baconet
– La det surre til løken er blitt myk og blank og baconet er sprøtt
Ca 10 min. til
– Rør inn sukker, sirup, brandy og vann
Når det koker
– Slå ned varmen og
– La det surre i 20-30 min
Til syltetøyet er tykt og klissete
Rør av og til
– Ta panna vekk fra varmen
– Renn av overflødig fett
– Hell syltetøyet på glass
– Avkjøles og
– Oppbevares i kjøleskap
2 Sett ovnen på 175 grader
– Legg bakepapir på en stekeplate
3 Lag crostinibunnen:
– Skjær baguetten i tynne skiver,
– Pensle begge sider med olje
– Legg dem på stekebrettet
NB! de skal ikke overlappe hverandre
– Stekes i 10- 15 min
Til skivene er lys gylne og sprø
Snu gjerne skivene etter halve steketiden
– Avkjøles på rist
 4 Lag epleskivene:
– Skrell epla og ta ut kjernehuset
– Skjær den i middels tynne skiver
– Smelt smøret i stekepanna og
– Tilsett sukkeret
– Rør til sukkeret har smeltet
– Tilsett epleskivene
– La det småkoke, men
Snu epleskivene av og til
Til epleskivene er mye og begynner å bli gylne
– Ta epleskivene av varmen, og
– La dem avkjøles til romtemperatur
5 Lag crostiniene:
– Smør et tynt lag med Snøfrisk (eller lignede) på hver crostini,
– Legg en epleskive over og
– Topp med en skje baconsyltetøy
6 Serveres umiddelbart

Crostini med Karamelliserte epler og baconsyltetøy Ingredienser 1 Baguette Olje (oliven) 50 g Geitost Epleskiver: 1 ss Smør 1 ss Sukker (brunt) 1 ½ Eple (150 g) Baconsyltetøy: 200g Bacon ¼ - ½ Løk 1 fedd Hvitløk ½ Eple (50 g) ¼ ts Kanel 2 ss Vann 2 ss Brandy 2 ss Sukker (brunt) 1 ss Sirup (mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Både Crostinin bunnen (baguetten) og epleskivene kan tillages dagen før og oppbevares i en lufttett boks. Men la det stå ute så det får romtemperatur før du lager ferdig og serverer crostiniene.

Crostini med syltede epler og blåmuggost, hvitmugg ost og/eller brie Ingredienser 1 Baguette Olje (oliven) Blå-, hvitmuggost og/eller brie Grønne urter (valgfritt) Syltete epler: 1½ dl Eddik (eplesider) 1 dl Sukker ½ dl Vann 1 Laubærblad 1 ts Pepperkorn (svarte) 1 ts Sennepsfrø 3 Epler https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s