«Det søte liv» av Sir Østli med søte Appelsin- og kokosmuffins til

I det siste har jeg kost meg skikkelig med «Det søte liv», som er skrevet av Siri Østli. Denne boka er den andre romanen til Østli, som er en norsk forfatter.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Appelsin- og kokosmuffins, TRYKK HER!

Østli, Siri (2011) «Det søte liv», Cappelen DAMM OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi tre barndomsvenninner Mari, Charlotte og Irmela. I 16-, 17, årsalderen hadde de en krangel som gjorde at de ble uvenner med Irmela. Mari og Charotte flyttet til Oslo, mens Irmela ble boende å det lille stedet de vokste opp. I begynnelsen av boka, møter vi Irmela, når hun har rømt fra sitt eget hvite kirkebryllup og sitter i regnet, under en busk og venter på bussen til Oslo. Uten penger og kun ikledd en klissvåt brudekjole med slør og silkesko. Ja, og så en flott BH da. Charlotte jobber som freelance journalist, men ønsker seg en fast jobb. Ja, og så vil hun gjerne bli et mote-ikon selvfølgelig. Mari har en baby og er skikkelig søvndeprivert og sliten. Hun er gift med Petter, som også er sliten og drar sin vei for å få en pause. Han legger igjen en lapp som er signert MVH Petter. Så tropper Irmela opp hos Mari, fremdeles ikledd brudekjole mm …

Østli, Siri (2011) «Det søte liv», Cappelen DAMM OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Dette er ei hysterisk morsom bok! Østli skriver med lett og humoristisk penn. Historien er flott lagt opp, den har et godt driv, og forfatteren tar seg tid til å skrive ut hovedpersoner, og bikarakterer så vi blir godt kjent med dem, og en kan jo ikke annet enn å bi skikkelig glad i de tre hovedpersonene som er utrolig ulike. Bikarakterene er en fryd. Selv om temaene i denne boka er alvorlige (og triste), setter Østli dem på spissen, utbroderer dem og maksimerer dem skikkelig, så det blir en riktig fornøyelig historie. Jeg kan ikke annet enn å gi «Det søte liv», et godt terningkast: 5.

Appelsin- og kokosmuffins

Dette er velsmakende Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter. Selv om det er muffins og de har noen sjokoladebiter, er de ikke alt for søte.

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1230 minEnkel

Ingredienser:

4Egg
75 gSukker
1 ½ dlAppelsinsaft (nypresset)
1 tsVaniljesukker
2 ssOlje (nøytral)
1 ssAppelsinskall (raspet)
2 tsBakepulver
40 gKokosmel
20 gRismel (eller 20 g koksmel)
130 gHvetemel
25 gSjokoladebiter (valgfritt)

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Topping og pynt (valgfritt):

Melis
Kaffe
Kakaopulver
Ballonger og stjerneskudd (vagfritt)

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader og
– Finn frem muffinsformer
2 Ha egg, sukker, olje, appelsinsaft og -skall i en bakebolle
– Pisk på lav hastighet i 1-2 minutter
3 Bland sammen melet, bake- og vaniljesukker,
– Dryss blandingen i heggeblandingen litt etter itt.
Mens det piskes på lav hastighet
– La det piske videre i 1-2 minutter
Til alt er godt blandet
4 Fordel røren i 12 muffinsformer
(ca 50 g pr. form)
– Strø 6-7 sjokladebiter over hver
5 Stekes i ca 20 min til de er gjennomstekt
6 Avkjøles på rist
7 Hvis du ønsker sjokoladeglasur og pynt;
– Rør sammen litt kaffe, melis og kakaopulver
– Smør på sjokoladeglasuren og
– Pynt ebentuelt med ballonger og stjerneskudd eller kakestrø

Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Generelle opplysninger om dagens bok:

Østli, Siri (2011) «Det søte liv», Cappelen DAMM OG Appelsin – og kokosmuffins med sjokoladebiter Ingredienser 4 Egg 75 g Sukker 1 ½ dl Appelsinsaft (nypresset) 1 ts Vaniljesukker 2 ss Olje (nøytral) 1 ss Appelsinskall (raspet) 2 ts Bakepulver 40 g Kokosmel 20 g Rismel (eller kokosmel) 130 g Hvetemel 25 g Sjokoladebiter (valgfritt) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s