Kjøttfri mandag med Bulgarsk bønnesuppe

Denne Bulgarske bønnesupper lett å lage, og den smaker skikkelig godt. I suppa kan du bruke hermetiske bønner eller bønner som du har kokt selv. Jeg bruker ofte å tilberede store porsjoner med bønner som jeg legger i fryseren, og tar opp når jeg lager denne suppe eller annet med bønner i. Men det spiller egentlig ingen rolle, i denne suppa, den blir like god uansett. Men det viktige er mynten, så ikke hopp over den!!! Bon Appétit!

Bulgarsk bønnesuppe (Bob Corba) Ingredienser 1 Løk (fin hakket) 2 Gulrøtter (fin hakket) 2 Paprika (rød i biter) 2 Tomater (i biter) ½ - 1 ss Olje (soya, raps e.l) 1 ss Paprikapulver 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 2 ts Mynte (tørket) Persille (hakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 30-45 min.Enkel

Bulgarsk bønnesuppe (Bob Corba) Ingredienser 1 Løk (fin hakket) 2 Gulrøtter (fin hakket) 2 Paprika (rød i biter) 2 Tomater (i biter) ½ - 1 ss Olje (soya, raps e.l) 1 ss Paprikapulver 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 2 ts Mynte (tørket) Persille (hakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1Løk (fin hakket)
2Gulrøtter (fin hakket)
2Paprika (rød i biter)
2Tomater (i biter)
½ – 1 ssOlje (soya, raps e.l)
1 ssPaprikapulver
8 dlGrønnsakkraft (eller buljong)
400 gHvite bønner (kokte eller hermetiske)
2  tsMynte (tørket)
 Persille (hakket)
 Salt og pepper

Bulgarsk bønnesuppe (Bob Corba) Ingredienser 1 Løk (fin hakket) 2 Gulrøtter (fin hakket) 2 Paprika (rød i biter) 2 Tomater (i biter) ½ - 1 ss Olje (soya, raps e.l) 1 ss Paprikapulver 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 2 ts Mynte (tørket) Persille (hakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rens løk, gulrot og paprika
– Finhakk løken og gulrøtter
– Skjær tomat og paprika i terninger
2 Varm oljen i en tykk bunnet kasserolle på middels/høy varme
– Tilsett løken, og
– Strø litt salt over
– La den surre til den er blitt blank og myk
– Tilsett gulrot og paprika og
– La det surre i 3-4 min
– Tilsett tomat og paprikapulver og
– La det surre i ytterligere 2-3 min
3 Tilsett kraft/buljong,
– Kok opp,
– Slå ned varmen, og
– La det små koke i ca 10 min
4 Hvis du bruker hermetiske bønner:
Skyll de hermetiske bønnene godt under kaldt vann
5 Tilsett bønner enten hermetiske eller ferdig kokte
– La suppa småkoke i ca 10 min
6 Tilsett mynte og persille,
– Smak til med salt og pepper og
– La suppa småkoke i ca 2 min
7 Server suppa varm, gjerne sammen med litt godt brød

Bulgarsk bønnesuppe (Bob Corba) Ingredienser 1 Løk (fin hakket) 2 Gulrøtter (fin hakket) 2 Paprika (rød i biter) 2 Tomater (i biter) ½ - 1 ss Olje (soya, raps e.l) 1 ss Paprikapulver 8 dl Grønnsakkraft (eller buljong) 400 g Hvite bønner (kokte eller hermetiske) 2 ts Mynte (tørket) Persille (hakket) Salt og pepper https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s