Sushisalat med marinert laks og scampi er en skikkelig favoritt. Hos oss startet denne retten som restemat etter et sushibowl, men etterhvert har vi blitt så glade i denne retten at vi ofte lager den direkte, fra scratch.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
300 g | Sushi-ris |
1/2 dl | Sushi -eddik |
1 ts | Sukker |
300 g | Laksefilet (salma) |
200 g | Scampi |
1 pk | Crabsticks |
1-2 | Mango |
3 | Avokado |
5 | Vårløk |
100 g | Edamame (soya) bønner |
½ | Agurk |
1 | Gulrot |
Marinade:
4 ss | Soyasaus |
2 ss | Sesamolje |
2 ss | Sesamfrø |
1 ts | Chilisaus (valgfri) |
Tips! Du kan også bruke det du har av rester fra sushi og/eller sushibowl-middagen. Men da bør fisken varmebeghandles.
Slik gjør du:
1 Kok risen etter anvisning på pakken |
2 Tin bønnene – Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk – Skrell og vask gulroten – Skjær den i strimler |


3 Lag marinade: – Bland sammen: Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus |
4 Skjær laksen i terninger – Vend laksebitene og scampien inn i marinaden |
5 Når risen er ferdig kokt: – Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker Rør godt, så det fordeles jevnt |
6 Valgfritt: Stek laksen i ca 30 sek på varm panne, mens du flyter den rundt så det kommer varme til ale sider |
6 Bland sammen alle ingrediensene som en salat |
7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til |
