«Elskede Emilie» av Myriam Bjerkli og pannekaker til frokost

De siste dagene har jeg lest «Elskede Emilie», som er skrevet av Myriam Bjerkli. Selv om dette er den sjette boka om politietterforsker Håkon Haakonsen, er den frittstående fra de feaam foregående, inkludert Kodal-triologien.

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Pannekaker, TRYKK HER!

Bjerkli, Myriam, H (2023) «Elskede Emilie», Bonnier Norsk forlag OG Frokostpannekaker Ingredienser: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

I «Elskede Emilie» får vi et gjensyn med den litt usikre men utrolig hyggelige politietterforskeren Håkon Haakonsen. Politiet får denne gangen inn melding om at et avhugget hode er funnet i en søppelcontainer! Håkon og makkeren Anders blir satt på saken. Det viser seg at hodet tilhører Frank Skår, som Håkon for omtrent 14 år siden, overbrakte budskapet om at hans kone var omkommet i en bilulykke. Når Håkon nå skal oppsøke Franks nærmeste familie for å fortelle hva de har funnet, er datteren Emilie sporløst forsvunnet …

Bjerkli, Myriam, H (2023) «Elskede Emilie», Bonnier Norsk forlag OG Frokostpannekaker Ingredienser: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

«Elskede Emilie» er nok en utrolig spennende og velskrevet thriller av Myriam Bjerkli. Bjerkli er en fantastisk forfatter som skriver om aktuelle, vanskelige men dog så utrolig viktige tema. Dette gjør hun elegant og fordomsfritt. Romanen er utrolig nok både en stille og rolig roman, samtidig som den er sprekkfull av handling. Det høres kanskje rart ut, men måten Bjerkli bygger historien og skriver på , gjør at handlingen(e) egentlig flyter ganske stille og rolig.  Som lesere aner vi allerede fra begynnelsen av boka hva som foregår mellom Frank Skår og datteren Emilie. Bjerkli gir leserne akkurat nok informasjon til at vi forstår sammenhengen, og gjennom delene med Emilies egen fortelling får vi litt etter litt innblikk i dette far-datter-forholdet. Bjerkli skriver lett og ledig, samtidig som hun har disponert historien og dens små og store spenningskurver så godt at det er helt umulig å legge fra seg boka når en først begynner å lese. Det aller beste med Bjerkli er at hun tar opp og skriver fantastisk elegant og godt om emner som det er vanskelig å snakke om og ta tak i, slik som incest, kontroll og utrygghet i nære relasjoner, og hva det kan gjøre med mennesker.

Jeg liker persongalleriet hun skaper her. Ja, egentlig persongalleriene i alle bøkene hennes. Hun tar seg nok tid til å skrive ut hovedpersonene, så vi rekker å bli akkurat passe kjent med dem. Min favorittkarakter er uten tvil Håkon Haakonsen. Jeg setter pris på at forfatteren lar oss få følge med i livet hans, samtidig som vi følger etterforskningen. Likevel må jeg si at det var kanskje litt lite Håkon i akkurat denne boka. Men som leser elsker jeg Bjerklis fortellerteknikk, ved at vi får innblikk i det som har skjedd gjennom notatene til Emilie samtidig som vi følger Håkons etterforsking. Det gjør historien levende og mer «realistisk», samtidig som det får en til å tenke, være mer våkne på og snakke mer om denne typen problematikk. «Elskede Emilie» av Myriam Bjerkli er en fantastisk spennende, lettlest og fengende thriller, med et utrolig aktuelt og vanskelig tema, som det er helt umulig å legge fra seg når en først har begynt å lese. Jeg triller et velfortjent terningkast: 6.

Pannekaker

Siden Emilie var så glad i pannekaker tenkte jeg at det passet helt umerket på bloggen i dag.

Frokostpannekaker Ingredienser: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør
Frokostpannekaker med blåbærsyltetøy
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3-4   Enkel

Ingredienser:

2 Egg
6 dl Melk
3 dl Hvetemel
  Smør

Slik gjør du:

1 Visp sammen egg, melk og mel
2 Sett stekepanna på middels varme
3 Ha litt i smør, og la det smelte
4 Hell over pannekakerøre
– Vend litt på panna så røra flyter utover
5 Stek til røra har stivnet på oversiden
(ca 2 min.)
6 Snu pannekaken og,
– Stek omtrent like lenge på den andre siden

Når pannekakene har stivnet på toppen og har fått noen “hull” (luftbobler) er det på tide å snu pannekaken. Stek omtrent like lenge på andre siden, før du bretter den og server den med syltetøy eller sukker

Brett pannekakene, og
– Server med sukker eller blåbærsyltetøy
Frokostpannekaker  Ingredienser:  2	Egg 6 dl	Melk 3 dl	Hvetemel 	Smør

Generelle opplysninger om dagens bok:

Flere bøker med Håkon Haakonsen:

Bjerkli, Myriam, H (2023) «Elskede Emilie», Bonnier Norsk forlag OG Frokostpannekaker Ingredienser: 2 Egg 6 dl Melk 3 dl Hvetemel Smør https://heidisboble.no/ @heidisboble

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s