Hjemmelaget mangochutney er mye, mye bedre enn de vi kjøper på glass. Bruk litt faste mangoer, og så holder det seg i månedsvis på tette glass. Den blir faktisk bedre etter laging.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 1 ¼ kg | 60 min | Enkel-middels |
Ingredienser:
| 500 g | Sukker |
| 6 dl | Eddik |
| 5 cm | Ingefær (fersk, skrelt) |
| 1 kg | Mango (faste, men modne) |
| ½-1 ts | Chilipulver |
| 1 ss | Sennepsfrø |
| 2 ss | Salt |
| 125 g | Rosiner |

Slik gjør du:
| 1 Ta av 2 ss av eddiken i en kopp e.l. |
| 2 Ha resten av eddiken i en kasserolle Ikke bruk en aluminiumskasserolle – Tilsett sukker – Kok opp under omrøring – Legg på lokk – La laken trekke i ca 10 min. |
| 3 Skrell ingefæren – Ha den i en hurtigmikser – Tilsett de 2 ss av eddiken som ble satt til side – Kjør det til en fin pasta Ha pastaen i eddiklaken, og – La det hele trekke u 10 min til – Rør av og til |
| 4 Skrell mangoen, ta vekk steinen og – Skjær den i små firkanter Ca 1½-3 cm x 1½-3 cm |
| 5 Ha mangoen og resten av ingrediensene i eddiklaken – Kok opp – Slå ned varmen, og – La det hele småkoke uten lokk i ca 25 min Rør ofte i chutneyen, særlig mot slutten når den begynner å tykne |
| 6 Ha chutneyen over på rene (sterile)glass – Skru på lokkene – Snu glassene opp ned så du er sikker på at lokkene er tette |

