En kan lage perfekte søtpotet chips i airfryeren. Servert med en god dippsaus til så blir det det perfekte lørdagsnacket ellet tilbehøret til burgeren, pølsa eller grillmaten.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 | 50 min | Enkel |

Ingredienser:
2 | Søtpoteter (mellomstore) |
1 ss | Olivenolje (extra virgin) |
½ ts | Chilipulver |
½ ts | Hvitløkspulver |
Salt, pepper |
Barbecuedip:
2 ss | Barbecuesaus |
4 ss | Yoghurt (avrent eller gresk) |
1 ts | Tabasco |
Salt (ved behov) |

Slik gjør du:
1 Hvis yoghurten er bløt – La den renne av et kaffefilter e.l. |
2 Ha olivenolje, chilipulver og hvitløkspulver i en bolle |
3 Skrell og /eller vask søtpotetene – Skjær dem i staver ca ½ cm tykke |
4 Ha potetstavene i oljebalndingen – Rør rundt |
5 Ha omtrent ½ -parten av potetene i airfryeren De kan dekke bunnen i et lag, men for mange må helst ikke ligge oppå hverandre – Still airfryeren på 190 grader – La dem fritere i ca 6 minutter – Snu dem og la dem få ytteligere 4 min – Gjenta til alle potetene er friterte Alternativ 5A I stekeovn (hvis du ikke har airfryer): – Legg potetene på en bakepapirkledd stekeplate – Sett plata i stekeovnen, 190 grader og – La søtpotetene steke til de er sprø Snu noen ganger |
6 Rør sammen alle ingrediensen til dippen, – Smak til med salt rett før servering – Hell den over i ei serveringsskål |
7 Legg søtpotetchipsene på et fat. – Strø eventuelt over litt salt – Server sammen med dippen |
