Agurkraita er en favoritt til indisk mat. Enten som en forrett sammen med nanbrød, papadoms, mangochutney og/eller mynteraita, og/eller som tilbehør til indisk mat., sterk mat, tilbehør til grilling, stekt kjøtt og til mye, mye mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 dl | 5 min | Enkel |
Ingredienser:
½ dl | Agurk (finhakket og avrent) |
½ | Løk (finhakket) |
2 fedd | Hvitløk (presset) |
2 dl | Yoghurt (gresk eller avrent) |
½ ts | Kummin |
1 ss | Mynte eller koriander (finhakket) |
½ ts | Salt |
1 klype | Sukker |

Slik gjør du:
1 Del agurken i 2 – Skrap ut kjernehuset – Finhakk agurken Eller riv den på et rivjern – Ha agurken i et klede, og – La den renne godt av Gjerne en time Agurken kommer til å synke sammen så du trenger ca 1-1½ dl revet agurk NB! Har du det travelt klemmer du bare ut vannet så godt du kan |
2 Hvis du ikke bruker gresk youghurt – La den også renne av i et klede eller et kaffefilter |
3 Finhakk løken |
4 Klem vannet ut av agurken, – Bland sammen alle ingrediensene – Smak til med salt og eventuelt sukker |
5 Serveres med papadums nanbrød e.l. |
