Tilbehør – Agurkraita

Agurkraita er en favoritt til indisk mat. Enten som en forrett sammen med nanbrød, papadoms, mangochutney og/eller mynteraita, og/eller som tilbehør til indisk mat., sterk mat, tilbehør til grilling, stekt kjøtt og til mye, mye mer.

Agurkraita Ingredienser ½ dl Agurk (finhakket og avrent) ½ Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) ½ ts Kummin 1 ss Mynte eller koriander (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 dl 5 minEnkel

Ingredienser:

½ dlAgurk (finhakket og avrent)
½Løk (finhakket)
2 feddHvitløk (presset)
2 dlYoghurt (gresk eller avrent)
½ tsKummin
1 ssMynte eller koriander (finhakket)
½ tsSalt
1 klypeSukker

Agurkraita Ingredienser ½ dl Agurk (finhakket og avrent) ½ Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) ½ ts Kummin 1 ss Mynte eller koriander (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Del agurken i 2
– Skrap ut kjernehuset
– Finhakk agurken
Eller riv den på et rivjern
– Ha agurken i et klede, og
– La den renne godt av
Gjerne en time
Agurken kommer til å synke sammen så du trenger ca 1-1½ dl revet agurk  

NB! Har du det travelt klemmer du bare ut vannet så godt du kan
2 Hvis du ikke bruker gresk youghurt
– La den også renne av i et klede eller et kaffefilter
3 Finhakk løken
4 Klem vannet ut av agurken,
– Bland sammen alle ingrediensene
– Smak til med salt og eventuelt sukker
5 Serveres med papadums nanbrød e.l.

Agurkraita Ingredienser ½ dl Agurk (finhakket og avrent) ½ Løk (finhakket) 2 fedd Hvitløk (presset) 2 dl Yoghurt (gresk eller avrent) ½ ts Kummin 1 ss Mynte eller koriander (finhakket) ½ ts Salt 1 klype Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s