Flan di broccoli eller “Brokkolisuffle” er nydelig som en lunsjrett, som en forrett eller som tilbehør til en middag. Nonna Ursula lagde denne av og til som (en av mange) forrett(er) til de lange søndagslunsjene hvor hele storfamilien var samlet på søndager. Skikkelig hyggelig, og utrolig godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
8 | Middels |
Ingredienser:
800 g | Brokkoli |
1 | Løk |
½ | Purre |
1 ss | Smør |
180 g | Hvit ost (revet) |
50 g | Parmesan |
5 dl | Melk |
3 | Egg (skilte) |
2 ss | Hvetemel |
1 ts | Salt |
(pepper) |
Slik gjør du:
– Sett stekeovnen på 180 grader |
1 Del brokkolien i biter, og – Kok i lettsaltet vann, – til den er mør (ca. 7-8 min.) – Hell av vannet |
2 Skrell løken, og – Hakk løk og purre i små biter, – Ha smør i stekepanna, og – La løk og purre surre til de er blitt myke |
3 Lag hvit saus: – Kok opp 4 dl melk – Rør ut hvetemelet i den siste dl, og – Tilsett dette til den varme melken, i en tynn stråle mens du rører – Kok opp, mens du rører, og – La den koke i ca 3 min. – Tilsett salt, og – Eventuelt pepper – Smak om du trenger mer salt, pepper |
4 Riv osten (hvit & Parmesan) |
5 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle – Tilsett løk, purre og ¾ av den revne osten – Tilsett ca ½ av den hvite sausen – Rør inn eggeplommene – Bland godt – Smak om du trenger mer salt, pepper |
1 2 3
Slik gjør du : 1 Hakk Brokkolien, og ha den i en bolle, 2 Tilsett løk, purre og ¾ av den revne osten 3 Tilsett ca ½ av den hvite sausen og eggeplommene, og bland godt
6 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem inn i brokkoliblandingen |
7 Ha blandingen i porsjonsformer, og – Sett dem i en liten langpanne – Kok opp vann, og – Hell det i bunnen av langpannen – Settes i stekeovnen |

11 Serveres varm eller lunken,
– Sammen med brød, og gjerne en grønn salat
8 Stekes i 15-20 min. på 180 grader |
9 Serveres varm eller lunken, – Sammen med brød, og gjerne en grønn salat |
Forslag til tilbehør: