Fylt paprika

Dette er en kjempegod og fargerik middagsrett, men den fungerer også flott som forrett i et middagsselskap. Du kan velge selv om du vil dele paprikaene i to eller om du bare skjærer av toppen på paprikaen og lager hele paprikaer. Det blir også ganske tøft, for da kan du bruke toppen med stilk som «lokk».

3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Brødrasp 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper
Fylt paprika med brødrasp og parmesan
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3-6 75 min. Middels

Ingredienser:

3 Paprika
  Ris (kokt)
1 ss Olje (oliven)
½ Løk (hakket)
1 Gulrot (hakket)
1 stilk Stangselleri (hakket)
1 fedd Hvitløk
¼ Chili (rød)
1 bx Tomater (hakket)
1 ss Persille (hakket)
½ ts Sukker
3 dl Grønnsakkraft
¼ ts Pepper
1 Mozzarella (raspet)
2 ss Brødrasp
2 ss Parmesan (raspet)
  Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skrell hvitløk, gulrot og løk
2 Kjør i foodprosessoren eller skjær i bittesmå biter
3 Sett stekepanna på middelsvarme, ha i olje
4 Tilsett løken og strø ei klype salt over
5 La løken surre til den er blank og myk
6 Tilsett resten av gulrot og stangselleri
7 Surr videre på middels varme til blandingen blir myk
8 Tilsett hvitløk og chili
9 Tilsett tomatene, persille, kraft, sukker, pepper
Nå er sausen veldig bløt, men den skal koke inn:
– Småkok over svak/middels varme i 20-30 min.
– Jo lengre den får koke, jo bedre blir den
– Pass på at blandingen ikke koker inn for mye,
– Tilsett eventuelt mer væske
10 Smak til sausen
– Smaken skal være mild, men fyldig
– Sausen skal være ganske tørr når den er ferdig
11 Del paprikaene i 2, og rens dem
12 Rasp mozzarella
13 Bland sammen tomatsaus , mozzarella og ris
– Blandingen skal være saftig, men ikke bløt
14 Fyll risblandingen godt ned i paprikaene
15 Strø over brødrasp og parmesan
– eller legg en skive mozzarella på toppen
16 Stekes på 200 grader i ca. 25 min.
– til paprikaene er myke
17 Server med grønnsalat, brød, ris
– Server også eventuelle rester av ris og tomatblandingen

For oppskrift på Focaccia TRYKK HER

For oppskrift på Lubne horn TRYKK HER

For oppskrift på Brød med semulegryn TRYKK HER

3 Paprika Ris (kokt) 1 ss Olje (oliven) ½ Løk (hakket) 1 Gulrot (hakket) 1 stilk Stangselleri (hakket) 1 fedd Hvitløk ¼ Chili (rød) 1 bx Tomater (hakket) 1 ss Persille (hakket) ½ ts Sukker 3 dl Grønnsakkraft ¼ ts Pepper 1 Mozzarella (raspet) 2 ss Brødrasp 2 ss Parmesan (raspet) Salt, pepper
Fylt paprika med mozzalla

Tips! Hvis du ikke orker å lage tomatsausen, kan du kjøpe «Passata di pomodoro» på glass og bruke isteden. Det blir ikke like godt, men det går mye raskere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s