Palak Murg – Indisk kyllinggryte (mild)

 Palak Murg – mild Indisk kyllinggryte – er både rask og enkel å lage. Den er mild og god på smak, med innslag av chili og ingefær.

Phalak Murg – Indisk kyllinggryte (mild) Ingredienser 3 ss Olje 2 Løk (hakkete) 2 fedd Hvitløk (pressete) 2 cm Ingefær (skrelt og raspet) 1-2 ts Korianderfrø (støtt) 1 ts Chilipulver (eller paprikapulver) 750 g Kylling (lår, bryst, hel oppdelt) 1 dl Vann 1 terning Kyllingbuljong 750 g Spinat (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
440-50 minEnkel

Ingredienser:

3 ssOlje
2Løk (hakkete)
2 feddHvitløk (pressete)
2 cmIngefær (skrelt og raspet)
1-2 tsKorianderfrø (støtt)
1 tsChilipulver (eller paprikapulver)
750 gKylling (lår, bryst, hel oppdelt)
1 dlVann
1 terningKyllingbuljong
750 gSpinat (fersk)

Phalak Murg – Indisk kyllinggryte (mild) Ingredienser 3 ss Olje 2 Løk (hakkete) 2 fedd Hvitløk (pressete) 2 cm Ingefær (skrelt og raspet) 1-2 ts Korianderfrø (støtt) 1 ts Chilipulver (eller paprikapulver) 750 g Kylling (lår, bryst, hel oppdelt) 1 dl Vann 1 terning Kyllingbuljong 750 g Spinat (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Skrell og hakk løken
– Del kyllingen i passe bite
2 Varm oljen i en tykkbunnet kasserolle eller wok
– Ha i løken, og
– La den surre til den er blitt myk og blank
3 Tilsett presset hvitløk, raspet ingefær, støtte korianderfrø og chilipulver
– Rør godt og – La det hele surre i ytterligere 2 minutter
4 Legg i Kyllingbitene, og
– La dem steke til de er blitt godt brune
– Tilsett vann og buljong
– Kok opp
– Slå ned varmen
– Sett på lokk, og
– La det trekke i ca 35 min
Eller til kyllingen er mør
Snu kyllingbitene av og til, og
Tilsett med vann hvs det blir tørt
5 Tilsett spinaten, og
Vend sammen til spinaten begynner å bli myk
Ca 1 min.
6 Serveres med brød, ris og/eller grønnsaker til

Anbefalt tilbehør:

Phalak Murg – Indisk kyllinggryte (mild) Ingredienser 3 ss Olje 2 Løk (hakkete) 2 fedd Hvitløk (pressete) 2 cm Ingefær (skrelt og raspet) 1-2 ts Korianderfrø (støtt) 1 ts Chilipulver (eller paprikapulver) 750 g Kylling (lår, bryst, hel oppdelt) 1 dl Vann 1 terning Kyllingbuljong 750 g Spinat (fersk) https://heidisboble.no/ @heidisboble