Av og til har man lyst på noe godt til kaffen og man ønsker at det skal være et litt sunnere alternativ, så man kan føle seg skikkelig sunn og god. Likevel MÅ det smake godt. Disse skolebrødene er laget med fullkornhvete og havremel. Vaniljekremen er laget med skummetmelk og kokosmelisen er byttet ut med kokosflak. – Et godt og litt sunnere alternativ til det tradisjonelle skolebrødet.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
750 g | Fullkorn Hvetemel |
250 g | Havremel |
1 | Sukker |
1 | Egg |
Kokosflak |
Tips! Du kan kjøre havregryn i en matmølle for å lage havremel eller det kan kjøpes i butikken
Vaniljekrem (lettere):
6 dl | Melk (H, lett eller skummet) |
2 | Egg |
50 g | Maizenna |
2 ss | Vaniljesukker |
2 ss | Sukker (eller Sukrin) |
Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4 Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
5 Lag vaniljekremen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Kok opp under omrøring – La det koke ca 1 min. – Helles over på et fat, legg plast over (helt ned til kremen) – Avkjøles |
6 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i ca 20 emner – Rull til boller, og – Lag en fordypning i midten – Legg i 1 ss vaniljekrem – Legg bollene på stekeplata |
7 Sett bollene til etterheving – Sett ovnen på 225 grader |
8 Pensle bollene med egg, og – Strø over kokosflak – Stek i 8-10 minutter |
9 Avkjøles på rist |

Hvis du heller vil bake: