Skolebrød av fullkorn og havre med kokosflak

Av og til har man lyst på noe godt til kaffen og man ønsker at det skal være et litt sunnere alternativ, så man kan føle seg skikkelig sunn og god. Likevel MÅ det smake godt. Disse skolebrødene er laget med fullkornhvete og havremel. Vaniljekremen er laget med skummetmelk og kokosmelisen er byttet ut med kokosflak. – Et godt og litt sunnere alternativ til det tradisjonelle skolebrødet.

Skolebrød – fullkorn hvete og havre med kokosflak Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca. 20 3 timer Enkel Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Fullkorn Hvetemel 250 g Havremel 1 – 1½ dl Sukker 1 Egg Kokosflak Vaniljekrem (lettere): 6 dl Melk (lett eller skummet) 2 Egg 50 g Maizenna 2 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker (eller Sukrin) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
Ca. 20 3 timer Enkel

Ingredienser:

6 dl Melk
150 g Smør
1 pk Gjær
750 g Fullkorn Hvetemel
250 g Havremel
1 Sukker
1 Egg
  Kokosflak

Tips! Du kan kjøre havregryn i en matmølle for å lage havremel eller det kan kjøpes i butikken

Vaniljekrem (lettere):

6 dl Melk (H, lett eller skummet)
2 Egg
50 g Maizenna
2 ss Vaniljesukker
2 ss Sukker (eller Sukrin)

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 3-4 minutter
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4 Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Lag vaniljekremen:
– Ha alle ingrediensene i en kasserolle
– Kok opp under omrøring
– La det koke ca 1 min.
– Helles over på et fat, legg plast over (helt ned til kremen)
– Avkjøles
6 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i ca 20 emner
– Rull til boller, og
– Lag en fordypning i midten
– Legg i 1 ss vaniljekrem
– Legg bollene på stekeplata
7 Sett bollene til etterheving
– Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle bollene med egg, og
– Strø over kokosflak
– Stek i 8-10 minutter
9 Avkjøles på rist

Skolebrød – fullkorn hvete og havre med kokosflak Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad Ca. 20 3 timer Enkel Ingredienser 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Fullkorn Hvetemel 250 g Havremel 1 – 1½ dl Sukker 1 Egg Kokosflak Vaniljekrem (lettere): 6 dl Melk (lett eller skummet) 2 Egg 50 g Maizenna 2 ss Vaniljesukker 1 ss Sukker (eller Sukrin) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Hvis du heller vil bake:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s