Tomatsuppe på ferske tomater

Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når jeg har tomater til overs, eller alt for mange tomater i fryseren.

Hvis du heller ønsker å lage tomatsuppe, med hermetiske tomater, TRYKK HER

Tomatsuppe: Ingredienser 8 Tomater (ferske, eller frosne) 8 dl Vann 2 Buljongterninger (grønnsak) ½ - 1ss Sukker 1 ss Persille (hakket)
Porsjoner: Total tid: Vanskelighetsgrad:
4 15-20 min Enkel

Ingredienser:

8 Tomater (ferske, eller frosne)
8 dl Vann
2 Buljongterninger (grønnsak)
½ – 1ss Sukker
1 ss Persille (hakket)

Slik gjør du:

1 Flå tomatene:
-Kok opp vann (8-10 dl)
– Skjær et kryss i toppen av tomatene
– Ha tomatene i det kokende vannet
– La det koke i ½ -1 min.
(Til skinnet begynner å krølle seg ved krysset)
– Ta opp tomaten, og
– Trekk av skallet

1 Skjær et kryss i toppen av tomatene 2 – Ha tomatene i kokende vann, og la dem koke i ½ -1 min. 3 & 4 Ta opp tomaten, og trekk av skallet

– Tilsett buljongterningene
– Tilsett tomatene (slik de er eller grovhakket)
– Tilsett sukker
– La koke i ca. 10-15 min. Eller mens du dekker bordet
– Smak til med sukker, og
– Eventuelt salt, pepper
Dryss over persille, og
– Serveres med brød eller lubne horn

Tips! Server med godt brød eller horn til:

Tomatsuppe: Ingredienser 8 Tomater (ferske, eller frosne) 8 dl Vann 2 Buljongterninger (grønnsak) ½ - 1ss Sukker 1 ss Persille (hakket)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s