Tomatsuppe er et sikkerstikk i vår familie. Alle liker den! Den er rask og enkel å lage – Det tar ikke stort mer tid enn å koke en posesuppe. Dette er den oppskriften jeg bruker når jeg har tomater til overs, eller alt for mange tomater i fryseren.
Hvis du heller ønsker å lage tomatsuppe, med hermetiske tomater, TRYKK HER

Porsjoner: | Total tid: | Vanskelighetsgrad: |
4 | 15-20 min | Enkel |
Ingredienser:
8 | Tomater (ferske, eller frosne) |
8 dl | Vann |
2 | Buljongterninger (grønnsak) |
½ – 1ss | Sukker |
1 ss | Persille (hakket) |
Slik gjør du:
1 Flå tomatene: -Kok opp vann (8-10 dl) – Skjær et kryss i toppen av tomatene – Ha tomatene i det kokende vannet – La det koke i ½ -1 min. (Til skinnet begynner å krølle seg ved krysset) – Ta opp tomaten, og – Trekk av skallet |




1 Skjær et kryss i toppen av tomatene 2 – Ha tomatene i kokende vann, og la dem koke i ½ -1 min. 3 & 4 Ta opp tomaten, og trekk av skallet
– Tilsett buljongterningene |
– Tilsett tomatene (slik de er eller grovhakket) |
– Tilsett sukker |
– La koke i ca. 10-15 min. Eller mens du dekker bordet |
– Smak til med sukker, og – Eventuelt salt, pepper |
Dryss over persille, og – Serveres med brød eller lubne horn |
Tips! Server med godt brød eller horn til:
