Det er en enkel og god salat som kan spises som lunsj, forrett eller som en lettere middag. Nydelig med brød til!

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
2 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
1 boks | Tunfisk i olje eller vann |
½ pose | Crispisalat |
10 -12 | Cherry tomater (eller to store) |
1/2 | Agurk |
1 | Rødløk (liten) |
2 ss | Sitronsaft (presset) |
10 -15 | Oliven (svarte) |
2 | Egg (hardkokt) |
1 ss | olje (oliven) |
Salt og svart pepper, og – Eventuelt grønt til pynt |
Slik gjør du:
1 Kok, avkjøl, – Skrell eggene, og – Skjær dem i tynne skiver |
2 Skyll grønsakene |
3 Skjær løken i tynne skiver, – Del cherrytomatene i to, og – Kutt agurker i små biter |
4 Tøm vannet eller olje fra fisken, – Mos fisken med gaffel |
5 Legg revne salatblad på et fat, – Fordel løk, agurk, og noen oliven over salatbladene – Fordel tunfisken over grønnsakene – Toppes med eggeskiver |
6 Bland sitronsaft med olivenolje, og – Hell over salaten NB! Hvis du bruker tunfisk i olje, trenger du mindre olje |



7 Pyntes med eggeskiver, og – med tomater og oliven som egges rundt rundt |
8 Bruk salt og pepper etter smak, og – Serveres med godt brød |
Forslag til brød du kan ha til: