Tunfisksalat med egg

Det er en enkel og god salat som kan spises som lunsj, forrett eller som en lettere middag. Nydelig med brød til!

Salat med tunfisk og egg Ingrediensera 1 boks Tunfisk i olje eller vann ½ pose Krispisalat 10 -12 Cherry tomater (eller to store) 1/2 Agurk 1 Rødløk (liten) 2 ss Sitronsaft (presset) 10 -15 Oliven (svarte) 2 Egg (hardkokt) 1 ss olje (oliven) Salt og svart pepper, og Eventuelt grønt til pynt
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2  30 min Enkel

Ingredienser:

1 boks Tunfisk i olje eller vann
½ pose Crispisalat
10 -12 Cherry tomater (eller to store)
1/2 Agurk
1 Rødløk (liten)
2 ss Sitronsaft (presset)
10 -15 Oliven (svarte)
2 Egg (hardkokt)
1 ss olje (oliven) 
Salt og svart pepper, og
– Eventuelt grønt til pynt 

Slik gjør du:

1 Kok, avkjøl,
– Skrell eggene, og
– Skjær dem i tynne skiver
2 Skyll grønsakene
3 Skjær løken i tynne skiver,
– Del cherrytomatene i to, og
– Kutt agurker i små biter
4 Tøm vannet eller olje fra fisken,
– Mos fisken med gaffel
5 Legg revne salatblad på et fat,
– Fordel løk, agurk, og noen oliven over salatbladene
– Fordel tunfisken over grønnsakene –
Toppes med eggeskiver
6 Bland sitronsaft med olivenolje, og
– Hell over salaten
NB! Hvis du bruker tunfisk i olje, trenger du mindre olje 
7 Pyntes med eggeskiver, og
– med tomater og oliven som egges rundt rundt
8 Bruk salt og pepper etter smak, og
– Serveres med godt brød

Forslag til brød du kan ha til:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s