Tunfisksalat med egg

Det er en enkel og god salat som kan spises som lunsj, forrett eller som en lettere middag. Nydelig med brød til!

Salat med tunfisk og egg Ingrediensera 1 boks Tunfisk i olje eller vann ½ pose Krispisalat 10 -12 Cherry tomater (eller to store) 1/2 Agurk 1 Rødløk (liten) 2 ss Sitronsaft (presset) 10 -15 Oliven (svarte) 2 Egg (hardkokt) 1 ss olje (oliven) Salt og svart pepper, og Eventuelt grønt til pynt
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 2  30 min Enkel

Ingredienser:

1 boks Tunfisk i olje eller vann
½ pose Crispisalat
10 -12 Cherry tomater (eller to store)
1/2 Agurk
1 Rødløk (liten)
2 ss Sitronsaft (presset)
10 -15 Oliven (svarte)
2 Egg (hardkokt)
1 ss olje (oliven) 
Salt og svart pepper, og
– Eventuelt grønt til pynt 

Slik gjør du:

1 Kok, avkjøl,
– Skrell eggene, og
– Skjær dem i tynne skiver
2 Skyll grønsakene
3 Skjær løken i tynne skiver,
– Del cherrytomatene i to, og
– Kutt agurker i små biter
4 Tøm vannet eller olje fra fisken,
– Mos fisken med gaffel
5 Legg revne salatblad på et fat,
– Fordel løk, agurk, og noen oliven over salatbladene
– Fordel tunfisken over grønnsakene –
Toppes med eggeskiver
6 Bland sitronsaft med olivenolje, og
– Hell over salaten
NB! Hvis du bruker tunfisk i olje, trenger du mindre olje 
7 Pyntes med eggeskiver, og
– med tomater og oliven som egges rundt rundt
8 Bruk salt og pepper etter smak, og
– Serveres med godt brød

Forslag til brød du kan ha til:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s