I dag får vi besøk av noen gode venner til middag. Jeg gleder meg veldig for det er så lenge siden vi har sett dem. Det skal bli godt å se dem igjen, høre nytt og ja bare være sammen. Det var litt vanskelig å få på plass en dato som passet for alle, så middagen ble booket i kalenderen for mer enn 14 dager siden – men sånn er det bare noen ganger! Hverdagen er travel, og vi alle har våre fastlagte planer og rutiner.
Jeg synes likevel at det er veldig hyggelig å få eller gå på besøk på hverdagene – det setter liksom en litt spesiell spiss på en ellers helt vanlig dag. Dagen blir mye hyggeligere enn den ellers ville ha blitt!
Jeg har hatt litt vansker med å bestemme meg for hva vi skal ha til middag. På kvelden søndag så jeg Camp Kulinaris – opptak fra forrige uke og de «laget» norsk tradisjonsmat. Da slo tanken meg: Lag noe enkelt og godt fra det norske kjøkkenet. Valget falt Gul ertesuppe kokt på en svineknoke. Det er tidkrevende, men ikke spesielt vanskelig – og veldig GODT!!! Så i dag blir det gul ertesuppe, med nybakt brød og smør til! Kan man egentlig få en bedre middag! Håper det faller i smak hos gjestene også.

Ingredienser:
| 1 kg | Erter |
| 1 | Svineknoke (1 – 1½ kg) |
| 2 | Løk |
| 3 | Gulerøtter |
| 1 stilk | Stangselleri |
| Salt |
Slik gjør du:
| Start dagen før, med å legge ertene i vann (la dem ligge minst 8 timer) |
| Skyll ertene godt, ha de i en stor kasserolle, fyll godt opp med vann |
| Kok opp, og tøm av vannet |
| Skyll ertene godt, ha de i en stor kasserolle, fyll opp med vann (Vannet bør bør stå 4-5 cm over ertene) |
| Hakk eller kjør grønnsakene i en matmølle |
| Ha grønnsaker og svineknoken i vannet sammen med ertene |
| La det småkoke i 2-4 timer (Fyll på mer vann, hvis det blir lite) |
| Ta ut svineknoken og la den avkjøle |
| Rens svineknoken for skinn, fett og bein, resten deles smått og tilsettes ertesuppa. |
| Smak på suppa og tilsett salt hvis det trengs |
| Server med brød og smør |
Tips! Lage en stor porsjon og legge restene i fryseren, så har du middag flere dager!
