Det er snart påske, snøen smelter og vårblomstene titter frem. Det er alltid hyggelig når de første vårblomstene titter opp fra jorden og liksom hilser våren og sola velkommen. Det er sånn at jeg kommer i skikkelig vårstemning. Gleder meg skikkelig til våren og til påske. I år skal vi ha påske ved sjøen, og jeg får ikke sagt nok at jeg gleder meg grenseløst. Bare en uke igjen til vi drar 🙂 (For å gå rett til oppskriften TRYKK HER )

I tillegg finnes det så mange gode appelsiner i butikkene for tiden, så jeg kunne ikke dy meg og laget appelsinmousse til dessert. Den er søt og god, men smaker friskt av appelsin. Passer like godt på en hverdag som til fest. Du kan velge selv om du vil legge den opp i porsjonsglass eller ha den i ei stor dessertskål. Det blir bra uansett. Moussen blir best om den får stå i kjøleskapet natten over – hvis du klarer å vente så lenge da 🙂

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 20 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2-3 | Appelsiner (1½ dl saft) |
| 1 dl | Sukker |
| 5 | Egg |
| 40 g | Smør (valgfritt) |
| 3 pl | Gelatin (valgfritt) |
| 2 dl | Fløte |
Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinplatene i kaldt vann |
| 2 Press appelsinene, 1½ dl saft |
| 3 Skill tre av eggene, og sett eggehviten til side |
| 4 Lag appelsinkrem: – Visp sammen: appelsinsaft, sukker, egg og eggeplommer – Visp kraftig (og konstant) over vannbad til blandingen blir varm og tykner som vaniljekrem – Løft bollen vekk fra varmen (- Visp inn smøret, og gelatinen) – Visp videre til kremen er avkjølt |
| 4 Pisk fløten til myk krem og, vend inn i appelsinkremen |
| 5 Pisk eggehvitene til myk marengs og vend inn |
| 6 Fyll moussen over i porsjonskåler eller glass |
| 7 La den stå i kjøleskapet i minst 4 timer (eller helst natten over) før servering |

Tips! Hvis du vil ha den litt mer syrlig, så kan du bytte ut litt av appelsinsaften med sitronsaft

One Comment Add yours