Fra Svetlanas krok: Ovnsbakt laks med grønnsaker

Dette er en enkel, sunn og spennende rett som både smaker godt og ser flott ut. Det er marinaden/sausen som gir den spennende smaken til både laksen og grønnsakene. Serveres med ris eller potetmos, stekte poteter, kokte poteter ja alle former for poteter passer vel her. Dropper du poteter og ris, blir dette en veldig lett og sunn lavkarbo middag.

Dette er en enkel, sunn og spennende rett som både smaker godt og ser flott ut. Her er det marinaden/sausen som gir den spennende smaken til både laksen og grønnsakene. Serveres med ris eller potetmos, stekte poteter, kokte poteter ja alle former for poteter passer vel her. Dropper du poteter og ris, blir dette en veldig lett og sunn lavkarbo middag.
Ovnsbakt laks med grønnsaker
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
 4  40 min Enkel

Ingredienser:

4 Laksefileter uten skinn (ferske eller tinte)
1-2 Paprika (gjerne i ulike farger)
1 bunt Asparges (fersk)
1 Rødløk
1 ts Ingefær (en liten bit, raspet)
1 ss Honning
1-2 fedd Hvitløk (presset)
3-4 ss Soyasaus
1 ss Presset sitronsaft

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 180 grader
Rasp ingefær og press hvitløk
Press saft fra sitron
Skjær løk og paprika i strimler. Kutt av de hardeste delen av aspargesene
Legg laksefiletene i en ildfast form (eller bruk folie)
Bland sammen soyasaus, honning, sitronsaft, hvitløk og ingefær
Hell ca. 2 ts saus på hver laksefilet
Legg grønnsaker i formen til laksen og fordel resten av sausen på grønnsakene
(Du trenger ikke å krydre, siden soyasaus inneholder mye smak og salt)
Dekk formen med folie og sett den i forvarmet ovn i 180 grader i 20-25 minutter
Server med kokt ris eller potetstappe

Ønsker du sterkere smak, kan du tilsette litt hakket chili i marinaden.

Dette er en enkel, sunn og spennende rett som både smaker godt og ser flott ut. Her er det marinaden/sausen som gir den spennende smaken til både laksen og grønnsakene. Serveres med ris eller potetmos, stekte poteter, kokte poteter ja alle former for poteter passer vel her. Dropper du poteter og ris, blir dette en veldig lett og sunn lavkarbo middag.
Ovnsbakt laks i folie

Tips! Retten kan lages med bare paprika, eller de grønnsakene du liker best: Asparges, løk og paprika kan erstattes med andre grønnsaker, men de må ha samme tilberedningstid som laksefiletene.

Fra Svetlanas krok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s