Paneer butter masala er en flott avslutning på påsken 2019

Dette er en butter masala rett, med Paneer. Paneer er en ost, som du får kjøpt i butikker som fører mat fra India (Asia). Den er ganske mild i smaken og fast i konsistensen. Paneeer kan skjæres i firkanter og tilsettes helt på slutten av kokeprosessen. Den blir litt mykere når den blir varm og den tar opp litt av smaken av sausen rundt seg –men du smaker likevel at det er en ost. Passer utmerket til en kjøttfri mandag og ikke minst 2. påskedag!

Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 90 min. Middels

Ingredienser:

3 ss Smør
300 g Paneer (i firkanter)
1 – 3 Chili (rød)
3 cm Ingefær (fersk)
1 Hvitløk (kinesisk)
1 Laurbærblad
3 Nellikspiker
2 Kardemommekapsler
1 Kanelstang
10 Pepperkorn
1 Løk (hakket)
1 bx Tomater (hermetiske)
2 Tomater (ferske)
1 ts Garam masala
½ ts Gurkemeie
½ -1 ts Kajennepepper
1 ½ ss Ketchup
2 dl Vann
3 ss Fløte
  Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med nanbrød

Slik gjør du:

1 Kjør hvitløk, chili og ingefær i en blender
– Skjær løken og tomatene i biter
2 Smelt 1 ss smør og 1 ss olje i en varm panne
3 Tilsett hvitløken, chilien og ingefæren
4 Tilsett de hele krydderne:
– Laurbærblad
– Nellikspiker
– Kardemommekapsler
– Kanelstang
– Pepperkorn
5 La det surre i 2-3 minutter
6 Tilsett løken, og rør godt rundt
7 La det surre videre, til løken blir blank
8 Tilsett tomatene, rør rundt
9 Sett på lokk og la det surre i 20 min.
10 Avkjøl litt, og plukk ut de tørre krydderne
11 Kjør blandingen med en stavmikser til en pasta
12 Varm resten av smøret i stekepanna
13 Tilsett tomatpastaen
14 Tilsett:
– Garam masala,
– Gurkemeie,
– Ketchup,
– Kajennepepper,
– Salt og
– 2 dl vann
15 Kok opp og la det det småkoke under lokk i min. 30 min.
16 Skjær Paneeer i firkanter
– Tilsett dem i sausen
– Rør forsiktig
17 Tilsett fløten, slå av varmen
18 Server med ris og/eller nanbrød
Paneer butter masala med ris og nanbrød 3 ss Smør 300 g Paneer (i firkanter) 1 - 3 Chili (rød) 3 cm Ingefær (fersk) 1 Hvitløk (kinesisk) 1 Laurbærblad 3 Nellikspiker 2 Kardemommekapsler 1 Kanelstang 10 Pepperkorn 1 Løk (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 2 Tomater (ferske) 1 ts Garam masala ½ ts Gurkemeie ½ -1 ts Kajennepepper 1 ½ ss Ketchup 2 dl Vann 3 ss Fløte Salt
Paneer butter masala med ris og nanbrød

Tips! Du kan lage sausen (t.o.m. trinn 15) dagen før, så varmer du den opp og tilsetter osten, mens du koker risen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s