Sommerhus, soverom og fiskeboller i hvitsaus

Takk og pris for helligdagene i mai, uten dem vet jeg ikke om vi ville hatt en sjanse til å komme i mål før 8 juni med soverommet til Odd og meg men nå har jeg troen. Som du sikkert husker hadde vi fått opp det meste av plater og malt karmer samt den mørke veggen 2 strøk da vi forlot sommerhuset sist.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Fiskeboller i hvitsaus. TRYKK HER

I går dro vi til Garten etter arbeidstid, og kastet oss rett ut arbeidet. Vi ble heldigvis ferdig med det tredje malingstrøket på karmene og de mørke veggen, og ikke nok med det! Vi fikk også opp alle platene i soverommet og malt det første lyse malingstrøket. I morges malte jeg strøk nummer 2 mens Odd begynte å legge panelplater på mellomgangen og det lille toalettrommet som er i tilknytning til soverommet.

Jeg var utrolig spendt på fargevalget og fargekombinasjonen før jeg begynte å male – men nå tror jeg dette blir riktig helt fint! Om det er 50-talls farger? Det er jeg litt mer usikker på, men jeg tenkte kanskje å friske opp rommet med noen blomstrede gardiner i hvitt, grønt, burgunder, beige – bare for å live opp. Er litt usikker på om jeg skal velge småblomster eller om jeg skal gå for skikkelige stormønstrede gardiner. Dette er noen av de gardinene som det kanskje blir:

Uansett oppussing eller ikke i dag går jeg for fiskeboller i hvitsaus, enkelt, greit og godt! Det er noe med sommerhuset mitt som gjør at jeg får skikkelig lyst på litt mer tradisjonell norsk mat når jeg er her. Eller kanskje rettere sagt, mat som vi brukte å spise da jeg var lita. Kanskje jeg blir litt nostalgisk av meg. Uansett, sommerhuset er er hus den typen mat passer bra, og fiskeboller i hvitsaus er jo godt da!

Fiskeboller i hvitsaus Ingredienser: 8-10 Poteter 4 Gulerøtter 1 pk Fiskeboller 2 ss Hvetemel 4 dl Melk ½ ts Salt ½ ts Pepper ½ - 1 ts Karri (valgfritt)
Fiskeboller i hvitsaus, er skikkelig digg.
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
3-4 30 min. Enkel

Ingredienser:

8-10 Poteter
4 Gulerøtter
1 pk Fiskeboller
2 ss Hvetemel
4 dl Melk
½ ts Salt
½ ts Pepper
½ – 1 ts Karri (valgfritt)

Slik gjør du:

1 Skrell potetene,
– Ha dem i en kasserolle med vann, og
– Kok til de er møre (ca.20 min.)
2 Skrell gulerøtter
– Skjær dem i skiver
– Ha dem i en kasserolle med vann, og
– Kok til de er møre (ca.10 min.)
3 Lag hvit saus:
– Kok opp 3 ½ dl melk
– Rør melet ut i den resten av melken
– Tilsett mel- og melkeblandingen, mens du rører
– Kok opp under omrøring
– La sausen småkoke i 3-5 min., mens du rører
– Smak til med salt og pepper, og event. karri
– Ta sausen av varmen
4 Tilsett fiskebollene
4 Rør rundt, og
– Gi alt et raskt oppkok
5 Serveres med kokte poteter og gulerøtter
Fiskeboller i hvitsaus  Ingredienser: 8-10 	Poteter  4	Gulerøtter 1 pk	Fiskeboller 2 ss 	Hvetemel  4 dl 	Melk  ½ ts 	Salt  ½ ts 	Pepper  ½ - 1 ts 	Karri (valgfritt)
Fiskeboller i hvitsaus, er skikkelig digg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s