“Pulled” gulrot, høres kanskje ikke ut som en favorittrett, men tro du meg, det er veldig godt! Når det er kjøttfrimandag eller en annen kjøttfridag, er “pulled” gulrot et utrolig godt middagsalternativ. Jeg serverer av og til denne retten som et alternativ i barnebursdager eller på grillpartyer og sånt, i tilfelle noen av gjesten er vegetarianere. Da reduserer jeg mengden av hvitløk og kajennepepper, så det ikke blir for sterkt. Uansett, “pulled gulrot” er et skikkelig godt kjøttfritt alternativ både til hamburger og til pulled pork. Hvis du har en pose gulrøtter, som bare må brukes, er dette retten å lage. “Pulled” gulrot er skikkelig godt!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 50 min | Enkel |
Ingredienser:
| 5-6 | Gulrøtter (store) |
| 1 | Rødløk |
| 1 ½ ss | Olivenolje |
| ½ dl | Eddik (Sushi) |
| 1 bx | Tomater (hermetiske) |
| 6 fedd | Hvitløk |
| 4 ss | Sukker (brunt) |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Paprikapulver |
| 2 ts | Hvitløksalt |
| 2 ts | Koriander |
| ½ ts | Kummin |
| ½ ts | Kajennepepper |
| ½ ts | Pepper |
| 2 ss | Sitronsaft (presset) |
NB! Juster mengde kajennepepper alt etter hvor sterk du vil ha den. Hvis du vil ha den veldig mild lønner det seg kanskje å halvere mengden kajennepepper. Vi du ha den veldig sterk, kan du bruke fersk chili i tillegg og/eller doble mengden.
Slik gjør du:
| 1. Sett stekeovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir i bunnen av ei form |
| 2. Rens gulrøtter og løk – Skjær løken i tynne skiver – Rasp gulrøttene grovt |
| 3. Ha løk og gulrøtter i forma, og – Hell over ½ ss olivenolje, og – Rør godt rundt – Dekk forma med aluminiumfolie, og – Sett den i stekeovnen, og – La den steke i 15-20 min. |

Klar til folie og il å settes i ovnen 
Klar for ytterligere 10-20 minutter i oven, uten folie
| 4. Lag sausen: – Bland sammen, i en kasserolle : Eddik, Tomater, Hvitløk, Sukker, Salt, Paprikapulver, Hvitløksalt, Koriander, Kumin, Kajennepepper. Pepper, Sitronsaft, og 1 ss olivenolje – Kok opp – Reduser varmen, og – La det småkoke i 20 minutter – Rør av og til – Ta Kassorellen av plata, og – Kjør alt med stavmikser, eller i en blender – Smak til med salt og pepper |
| 5. Etter 20 minutter: – Fjern folien fra løken og gulrøttene, – Rør rundt, og – Stek i ytterligere 10- 20 minutter Nå skal gulrøtter og løk være myke og litt “karamelliserte” – Ta ut formen |
| 6. Ha de karamelliserte gulrøttene og løken i sausen, – Rør godt, og l – La det trekke på svak varme i 15 minutter |
| 7. Serveres i hamburgerbrød, og Gjerne med krydrede potetbåter til |
Tilbehør:




