Nydelig høstkonsert med Nidarosdomens jentekor og -Halloween Is Coming …

I går kveld var jeg på en aldeles flott høstkonsert med Nidrosdomens jentekor. Det var et spennende sammensatt program. Det var utrolig flott: med 75 jentestemmer, i en mørklagt Nidarosdom, dirigert av Anita Brevik. Det ble fremført sanger av mange svenske kvinnelige komponister, slik som Susanna Lindmarks » Missa brevis», «Song of praise» og «Song of hope«. I tillegg fikk vi høre musikk av blant andre Karin Rehnqvist, Ivo Antognini, Gabriel Fauré og John Rutter. Det var også en utrolig bruk og sammensetning av av instrument.

For å hoppe rett til fruktfat til Halloween, trykk HER

20191020 - Høstkonsert med Nidarosdomens jentekor

Jeg var bergtatt allerede fra åpningsnummeret. I mørket, hørte vi en nydelig vokal som kom nærmere og nærmere, mens hun (Maria Cordelia Skagen) sang «Var inte redd för mörkret«. Etterhvert ble vokalen fulgt av perkusjon ( Martin Smidt ), og etter hvert også saksofon (Ragnhild Faanes ), og til slutt Cello ( Marit Aspås ) og klaver ( Maria Næss ). Fantastisk! Bruken av instrumenter for å komplementere jentekoret var gjennomgående helt fantastisk. Selv om «Var inte redd för mörkret» var utrolig flott. Var nok høydepunktet for meg «Breda dina vida Vingar» med tekst av Linda Sandell-Berg og selvfølgelig «Alleluia«, den slår jo aldri feil!

Tusen takk for en flott konsert!

Jeg gleder meg allerede til julekonserten!

Etter en slik høstkonsert i mørket, passer det jo godt at:

Halloween Is Coming 

Nidarosdomen, Trondheim, Norway, 20191020 - Høstkonsert med Nidarosdomens jentekor

Halloween Is Coming 

Halloween is coming,

Halloween is coming,

Witches will be after you!

Skeletons, cats and big black bats,
Ghosts and pumpkins too!

Flap, flap, flap go the big black bats, 
Oooooh!
Moeow, meow, meow, go the spooky cats,
OooooH!  

BOO!  

Halloween Is Coming 
Halloween - fruktfat

Halloween er en kjempestor begivenhet hjemme hos meg. Ja kanskje ikke nå, men da barna var små var det nesten den beste dagen i året, Ja, kanskje den var den beste dagen i året. Bedre enn, bursdag, 17.-mai og julaften tilsammen. Det var iallefall stor stas, med Halloween tog, sanger, spooky tunnel, kaker og godteri på skolen, og Halloween party på kvelden. Bedre kunne det nok ikke bli. – Sånn er det når barna, går på engelsk skole der Halloween tradisjonene er sterke. For å bøte litt på alle søtsakene som kommer ut gjennom denne uka, (og neste), legger jeg bare ut et fruktfat til inspirasjon i dag. Barna trenger ikke bare få godteri når det er Halloween – frukt er også populært, spesielt hvis de er pyntet litt.

Bananene burde vært sprøytet med sitronsaft så de ikke blir brune. Det er brukt sjokoladebiter til øyne og munn, mandarinene er bare tegnet på så de ser ut som små gresskar. Og så er det lagt jordbær rundt omkring. Dekorativt og et flott alternativ til sjokolade og drops.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s