Halloween – Marengsspøkelser og Sykkelen min takket for seg

For et par uker var jeg som sedvanlig ute å syklet. Ja, jeg koste meg skikkelig i det gode været. – Det var til og med sol. Men, PLUTSELIG – i en skikkelig lang og bratt oppoverbakke sa det stopp! Batteriet på min flotte el-sykkel hadde ikke mer strøm. Jeg tenkte at det var rart, var den ikke fulladet da vi dro hjemmefra? Så slepte jeg meg hjem på et etter annet vis. Ladet batteriet, og den virket igjen dagen etter, Så gikk det en uke – og det samme skjedde igjen! Så i forrige uke hadde jeg igjen et fulladet sykkelbatteri, og syklet kanskje to kilometer, og det tok brått slutt på batteriet. «Hva er dette? «tenkte jeg. Sta som jeg er ladet jeg igjen, og syklet i vei, denne gangen stoppet det opp etter 500 meter. Da var til og med, min tålmodighet slutt.

For å hoppe rett til oppskriften på Marengsspøkelser TRYKK HER

20191018 - Sykkelen min takker for seg

Så vi tok med sykkelen til XXL Lade. De hadde ingen forståelse for problemet. De påstod at de ikke hadde hørt om lignende problem, og ville ikke ta inn sykkelen på sjekk en gang! For de skulle flytte i neste måned. Så jeg kunne komme tilbake i midten av desember, men de kunne ikke hjelpe meg noe mer da ble dett sagt. Og «Nei, det gikk ikke an å kjøpe nytt batteri, for de var gått ut av produksjon!» Jeg kunne like godt bare kjøpe en ny sykkel først som sist, mente de. Jeg var nesten på gråten. Sykkelen var jo ikke to år en gang, og du skal jo forvente at en sykkel skal vare litt lengre, selv om den går på batteri. Så jeg tenkte at vi trenger en second opinion (fornyet vurdering). Lastet derfor sykkelen på bilen igjen, og vi (jeg og Odd) kjørte til XXL – Tiller.

20191018 - Sykkelen min takker for seg, men vi får god hjelp på XXL-Tiller

Fremdeles litt skjelven etter behandlingen på Lade, trillet jeg sykkelen min inn på XXL- Tiller, til verkstedet, Her trengte jeg nesten ikke åpne munnen, før de hadde konkludert at jeg trengte en ny sykkel og at dette selvfølgelig var en reklamasjon. «Det var helt klart!» Jeg tror jeg ble så glad at jeg strålte fra øre til øre. – Jeg kunne ha klemt både han som var i verkstedet, og han som hjalp meg med å finne en ny sykkel. Jeg fikk så flott behandling, og så god hjelp at dagen ble reddet,, og troen på norske butikker ble gjenopprettet. Ja , ikke bare dagen og troen – men hele sykkelsesongen, såvel vinter som sommer. Så nå er jeg en lykkelig eier av en splitter ny sykkel – som forhåpentligvis varer mer enn to år.

Tusen hjertelig takk for god service XXL-Tiller, og hyggelig kundebehandling!

20191018 - Sykkelen min takker for seg, men vi får god hjelp på XXL-Tiller

Halloween – Marengsspøkelser

Hva er vel Halloween uten spøkelser? Disse spøkelsene er utrolig enkle å lage, og gjør seg til enhver Halloween. Kan brukes som pynt på fruktfat, på kaker og desserter, eller spises slik de er.

Halloween . spøkelser av marengs

Ingredienser:

2 Eggehviter (romtempererte)
120 g Sukker
1 ts Sitronsaft
1 ts Maizena
¼ ts Salt

Slik gjør du:

 1. Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.
 2. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron
 3. Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum.
 4. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere.
 5. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
 6. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
 7. Bland inn maizena, sitron og salt.
 8. Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
 9. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
 10. Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1-1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
 11. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
Tekstboks: Kommentarer:
Oppbevar marengsen i tett og tørr boks. Marengs er holdbar i flere uker forutsatt at den var helt tørr da du la den i boksen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s