Når man har så mange flotte epler rett utenfor verandadøra, må man jo bruke dem til noe. Derfor bruker vi blant annet å lage eplemos av en del av dem. Eplemosen er flott å ha utover vinteren og våren. Den er god som pålegg, og ikke minst på havregrynsgrøten.
For å hoppe rett til oppskriften på eplemos, TRYKK HER

Vi bruker å koke en stor kjele med epler, som blir mos. Vi deler den opp i passende porsjoner, som vi legger i fryseren, og tar opp etterhvert utover.


| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ¾ – 1 liter | Enkel |
Ingredienser:
| 1 kg | Epler (skrelte og delte) |
| ½ dl | Vann |
| ½ -3 dl | Sukker |

Slik gjør du:
| 1 Skrell eplene og fjern kjernehuset, – Del dem i båter |
| 2 Ha eplene en kasserolle sammen med vann – Kok opp, og – La eplene koke til de er helt møre – Mos ved å røre rundt med en tresleiv, eller Bruk foodprosessor eller en kjøttkvern hvis du vil ha den helt glatt |
| 3 Tilsett sukker, og – Kok videre i 5-10 min |
| 4 Avkjøles – Fylles i fryseemballasje, og – Puttes i fryseren |

