Eplemos på epler fra hagen.

Når man har så mange flotte epler rett utenfor verandadøra, må man jo bruke dem til noe. Derfor bruker vi blant annet å lage eplemos av en del av dem. Eplemosen er flott å ha utover vinteren og våren. Den er god som pålegg, og ikke minst på havregrynsgrøten.

For å hoppe rett til oppskriften på eplemos, TRYKK HER

Vi bruker å koke en stor kjele med epler, som blir mos. Vi deler den opp i passende porsjoner, som vi legger i fryseren, og tar opp etterhvert utover.

Eplemos Ingredienser: 1 kg Epler (skrelte og delte) ½ dl Vann ½ -3 dl Sukker
Eplemos Porsjoner Tid Eplemos Ingredienser: 1 kg Epler (skrelte og delte) ½ dl Vann ½ -3 dl Sukker Vanskelighetsgrad ¾ - 1 liter Enkel Ingredienser: 1 kg Epler (skrelte og delte) ½ dl Vann ½ -3 dl Sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
¾ – 1 liter   Enkel

Ingredienser:

1 kg Epler (skrelte og delte)
½ dl Vann
½ -3 dl Sukker
Eplemos Ingredienser: 1 kg Epler (skrelte og delte) ½ dl Vann ½ -3 dl Sukker

Slik gjør du:

1 Skrell eplene og fjern kjernehuset,
– Del dem i båter
2 Ha eplene en kasserolle sammen med vann
– Kok opp, og – La eplene koke til de er helt møre
– Mos ved å røre rundt med en tresleiv, eller
Bruk foodprosessor eller en kjøttkvern hvis du vil ha den helt glatt
3 Tilsett sukker, og
– Kok videre i 5-10 min
4 Avkjøles
– Fylles i fryseemballasje, og
– Puttes i fryseren

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s