Kjøttfrimandag med Spinat- og Ricottaterte med tomater

Spinat- og Ricottaterte med tomater, er utrolig godt. Når vi spiser den til middag hjemme hos meg, har vi salat til, og av og til brød. Terta er også flott som en forrett, og da kan du velge, om du lager en stor terte eller små individuelle pakker. Den passer også veldig godt som en lunsjrett, eller som kveldsmat.

Hvis du ønsker mer smak på terten, kan du bytte ut den hvite osten med Gorgonzola (Norzola) – Med Ricotta, Gorgonzola og Parmesan, får du en skikkelig italiensk vri på terten. Da begynner den å nærme seg Nonna Ursulas terte. Men hun lagde butterdeigen selv, og pyntet den med flott butterdeig mønster. Den varianten som ligger på bloggen i dag (under bildet), er en mye enklere, mildere versjon- Ja, vi kan kalle den for den norske (hverdags)versjonen!

Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
                           4 45 min Enkel

Ingredienser:

300 g Butterdeigplater (dypfryste)
2 Tomater (tynne skiver)
1 pk Spinat
2 ss Smør
250 g Ricotta(ost)
100 g Hvit ost (revet)
3 ss Parmesan
10 blad Basilikum
1 Egg (sammenvispet)
  Salt, pepper
1 Eggeplomme
2 ss Parmesan (til strø)

Tips 1! Du kan bruke cottage cheese, istedenfor Ricotta

Tips 2! Hvis du ønsker mer smak på terten, kan du bytte ut den hvite osten med Norzola – Med Ricotta, Norzola og Parmesan, får du en skikkelig italiensk vri på terten

Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 220 grader
2 Legg de tinte butterdeigpaleten over hverandre, og
– Kjevle til et flak (ca. 25 x 30 cm)
– Legg det på en bakepapirkledd stekeplate, og
– Prikk den godt
3 Skjær et kryss i tomatene, og
– Ha dem i kokende vann til skallet «krøller» seg
– Trekk av skallet, og
– Skjær dem i tynne skiver, eller små biter
4 Ha smør i en middels varm panne,
– Tilsett spinaten,
– La den steke til den har krympet,
Rør mens den steker
– Dryss over litt salt og pepper
5 Ha ricotta, hvitost og 2 ss parmesanost i en bolle,
– Hakk basilikumet og
– Ha den i osteblandingen
– Visp sammen egget, og tilsett
(Spar litt til pensling)
– Tilsett tomater og spinat
– Bland lett sammen, og
– Smak til med salt og pepper
6 Fordel oste- og spinatblandingen på halve butterdeigen,
(la det være åpent ca. 1 cm fra kantene),
– Smør kantene med egg,
– Brett den tomme delen over fyllet,
– Lukk kantene (trykk dem eventuelt sammen)
– Pensle godt med eggeplommen, og
– Strø parmesan over
7 Stekes midt i ovnen i 20-30 min.,
Til butterdeigen er hevet, gylden og sprø
8 Skjæres i biter, og serveres varm,
– Gjerne sammen med en grønn salat
Spinat- og Ricottaterte med tomater Ingredienser: 300 g Butterdeigplater (dypfryste) 2 Tomater (tynne skiver) 1 pk Spinat 2 ss Smør 250 g Ricotta(ost) 100 g Hvit ost (revet) 3 ss Parmesan 10 blad Basilikum 1 Egg (sammenvispet) Salt, pepper 1 Eggeplomme 2 ss Parmesan (til strø)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s