På søndag er det Fastelavn – og da skal jeg bake fastelavnboller. Hvilken type det blir har jeg ikke bestemt meg for enda – I fjor bakte jeg Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun, – de ble utrolig gode, men jeg ser i ettertid at jeg ikke har lagt ut oppskriften på dem. Derfor passer det jo utrolig bra å legge ut oppskriften i dag.

Fastelavnsboller etter oppskrift fra Baker Brun
| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 12 | 2 timer | Enkel |
Ingredienser
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg (sammenvispet) |
| Kremfløte |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 3-4 minutter – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |

| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 12 mindre emner – Rull til boller, og – Legg bollene på stekeplata |
| 8 Sett bollene til etterheving i ca. 45 min. |
| 9 Sett ovnen på 225 grader |
| 10 Pensle bollene med egg – Stek i 8-10 minutter |
| 11 Avkjøles på rist |

| 12 Pisk fløten med litt sukker – Tilsett litt bringebærsyltetøy hvis du vil ha rosa krem |
| 13 Del bollene i to, fyll dem med krem og – Dryss melis på toppen |

Oppskriften er gjengitt, fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“, med tillatelse fra Baker Brun



